Yhteiskunta- ja talouslinjan toimintaa syksyllä 2017

Ensimmäiset koulumme YT-linjalle valitut opiskelijat ovat nyt abiturientteja, jotka saavat valkolakkinsa ensi keväänä. Opintotoimiston kirjanpidon mukaan kaikki ovat suorittaneet linjan opintoja tarvittavan määrän ja palautettuaan ensi keväänä lopputyön he saavat todistuksen linjalta. Sen voi esittää CV:n liitteenä vaikkapa työnhakutilanteessa.

YT-linja pyrkii syventämään opiskelijoiden yhteiskunnallista tietämystä monin tavoin, kuten tarjoamalla laajan paletin kursseja, jotka antavat avaimia pärjätä tulevaisuuden opiskelu- ja työmarkkinoilla. Tällaisista kursseista mainittakoon vaikkapa sijoittamisen kurssi, liike-elämän kielitaitokurssi ja talousmatematiikan kurssi. Teoreettisten opintojen lisäksi pyrimme järjestämään lukiolaisille mahdollisuuden tavata huippuosaajia ja päättäjiä yhteiskunnan eri aloilta. Koulullamme on linjan perustamisen jälkeen vieraillut vakuuttava joukko nimekkäitä luennoitsijoita kuten Ulkopoliittisen instituutin tutkija Charly Salonius-Pasternak, ST1:n omistaja Mika Anttonen sekä eduskunnan puhemies Maria Lohela.

Tämän syksyn kohokohtana voidaan pitää nobelisti Bengt Holmsrömin vierailua lokakuussa.

Munkka kuuluu Bridge-verkostoon, joka on perustettu tuottamaan synergiaa yhteistyökoulujen välillä. Lokakuussa järjestimme vierailukäynnin Ulkoministeriöön, jossa saimme kuulla mm. Kiinan yhteiskunnan kehityksestä sekä Suomi-Venäjä -suhteista. Paikalla oli lukiolaisia Kulosaaresta (KSYK) ja Lauttasaaresta (LYK).

Marraskuussa saimme puolestamme nauttia meihin kohdistuvasta vieraanvaraisuudesta. Viikko 46 alkoi maanantain vierailulla Lukiolaisten pörssipäiville (järjestämisvastuussa KSYK) ja jatkui torstaina Kansainvälisen liiketalouden päivillä Lauttasaaren yhteiskoululla. Viimeksi mainitun tapahtuman pääesiintyjäksi oli houkuteltu Suomen pankin johtaja Erkki Liikanen, joka ainakin allekirjoittaneeseen teki suuren vaikutuksen lupsakalla esiintymisellään. Kun on tarpeeksi menestynyt, ei tarvitse tärkeillä. Liikaselta jäi mieleen yksi neuvo lukiolaisille:

Menkää sinne missä on vaikeaa, siellä ei ole tungosta! Kun jaetaan ilmaisia jäätelöitä, jonoa kyllä riittää.

Tammikuussa olemme kutsuttuja Lahden yhteiskouluun kuuntelemaan EK:n johtaja Jyri Häkämiestä.

Ohessa lukiolaisten ottamia kuvia mainituista tapahtumista.

Petri Sarjanen