Aki Holopainen

Aki Holopainen on ollut Munkkiniemen yhteiskoulun rehtorina vuodesta 1998. Historian ja yhteiskuntaopin opettajaksi kouluun Munkan vuoden 1982 ylioppilas tuli vuonna 1986 – sijaisuuksia Holopainen muistelee tehneensä jo vuodesta 1984.

Holopainen on ollut Yksityiskoulujen Liitto ry:n toiminnanjohtajana vuosina 1996-2005 ja puheenjohtajana vuodesta 2005. Helsingin yksityisoppikoulut ry:n eli HYRY:n hallituksen jäsen Aki Holopainen on ollut vuosina 2000-2003 ja puheenjohtaja vuodesta 2004.

Tasavallan Presidentti Sauli Niinistö myönsi Aki Holopaiselle kouluneuvoksen nimen ja arvon 19.12.2014.

rehtoriholopainensenioripaivana2014Rehtori Holopainen Senioripäivänä 2014.

Ylioppilaat vuodelta 2013, Olli Isoaho (oik.yo) ja Atte Isoaho (teol.yo), kertovat ajasta Aki Holopaisen johtamassa koulussa:

”Ensimmäisen kerran kohtasin rehtori Aki Holopaisen, kun olin Munkkiniemen ala-asteella. Hän tuli kertomaan meille kuudesluokkalaisille Munkan yläasteesta. Puheen jälkeen olin aivan vakuuttunut siitä, että tuohon kouluun minä haen. Olin konalalainen, joten jouduin tekemään erillisen hakemuksen yläasteelle päästäkseni. Onneksi tämä tuotti hedelmää ja pääsin Munkkaan.

Oppilaille ja opiskelijoille rehtori Holopaisesta välittyy tyylikkään arvokas kuva. Hänet nimittäin näkee aina pitävän pukua työpaikalla. Ne jotka joutuivat rehtorin kansliaan puhutteluun, joutuivat kohtaamaan klassisen tilanteen: Jos istuit tuolille välittömästi rehtorin huoneeseen saavuttuasi, Holpainen totesi klassisesti ”pyysinkö istumaan?”

Penkkaripäivänä riemun ollessa ylimmillään rehtorilla oli myös hyvää pelisilmää. Vaikka jotkut tulevista ylioppilaista saattoivat olla hieman juhlahumussa, rehtori Holopainen ei keskeyttänyt kenenkään penkkaripäivää vaan piti isällisen terävää kuria meille nuorille abiturienteille.

Aki Holopainen on myös tehnyt erittäin paljon töitä yksityiskoulujen välisen yhteistyön lujittamiseksi. Ollessani lukion oppilaskunnan hallituksessa, Yksityiskoulujen Liitto järjesti lukioriihen Säätytalolla ja teimme myös vierailuja toisiin yksityiskouluihin. Rehtorimme näkyy myös ahkerasti mediassa ja ei ole mikään ihme, että hänelle myönnettiin kouluneuvoksen arvonimi.”