Yhteiskunta- ja talouslinjalle hakeminen

LUKION YHTEISKUNTA- JA TALOUSLINJA

Munkkinimen yhteiskoulun Yhteiskunta- ja talouslinja tarjoaa laajan valikoiman opintojaksoja, joiden avulla opiskelija saa monipuolisen kuvan suomalaisen yhteiskunnan ja kansantalouden toiminnasta. Linjan opinnot rakentavat elämänhallinnan taitoja ja niistä on konkreettista hyötyä niin jatko-opinnoissa kuin työelämän haasteissakin. Tavoitteenamme on kasvattaa osallistuvia, aktiivisia ja osaavia nuoria.

Linja sisältää kaikille lukiolaisille pakollisia sekä linjapakollisia ja linjavalinnaisia opintoja. Pienimuotoisen lopputyön tehtyään opiskelija saa todistuksen linjalta. Linjan toiminnassa pyritään yhdistelemään sekä teoreettisia että toiminnallisia elementtejä. Luokan ulkopuolista ohjelmaa on runsaasti. Teemme aktiivisesti yhteistyötä yhteiskunnallisen painotuksen omaavien lukioiden kanssa. Näin pystymme rikastuttamaan linjan tarjontaa.

 

HAKU

Haku yhteiskunta- ja talouslinjalle tapahtuu yhteishaun avulla. Linjalle on 20 aloituspaikkaa.

Perusopetuksen päättötodistuksen painotetusta lukuaineiden keskiarvosta (äidinkieli x 2, historia x 2 ja yhteiskuntaoppi x 4) voi haussa saada enintään kymmenen (10) pistettä. Hakijan painotetun keskiarvon tulee olla vähintään 8,0.

Pääsykokeesta hakija voi saada enintään kymmenen (10) pistettä. Alin hyväksyttävä pääsykokeen pistemäärä on 6,0 / 10 p.

 

PÄÄSYKOE

Pääsykokeessa testataan hakijan yhteiskuntatiedon, taloustiedon, lakitiedon ja yhteiskunnallisten ja taloudellisten ajankohtaisasioiden hallintaa. Pääsykoe järjestetään keskiviikkona 8.5.2024 klo 9.00 Munkkiniemen yhteiskoulussa. Kokeen kesto on 90 min. Kokeessa on mm. monivalintatehtäviä, käsitteenmäärityksiä ja essee. Pääsykokeeseen osallistuminen ja siitä suoriutuminen vähintään 6,0 pisteellä on edellytys linjalle hyväksymiselle. Opiskelijoille ei lähetetä erillistä kutsua pääsykokeeseen.