Yhteiskunta- ja talouslinjalle hakeminen

Yhteiskunta- ja talouslinjalle haetaan yhteishaussa. Peruskoulun päättötodistuksen lukuaineiden keskiarvosta voi haussa saada enintään kymmenen (10) pistettä, pääsykokeesta enintään kahdeksan (8) pistettä sekä pakollisesta kirjallisesta hakemuksesta enintään kaksi (2) pistettä.

Pääsykoe

Pääsykokeessa testataan hakijan yhteiskuntaopin, taloustiedon, lakitiedon ja yhteiskunnallisten ja taloudellisten ajankohtaisasioiden hallintaa. Pääsykoe järjestetään tiistaina 5.5.2020 klo 9.00 Munkkiniemen yhteiskoulussa. Kokeen kesto on 90 min. Kokeessa on monivalintatehtäviä, käsitteenmäärityksiä ja essee. Pääsykokeeseen osallistuminen ja siitä suorituminen vähintään 4,8 pisteellä on edellytys linjalle hyväksymiselle. Opiskelijoille ei lähetetä erillistä kutsua pääsykokeeseen.

Hakemus

Pakollinen hakemus koostuu motivaatiota ja suuntautuneisuutta osoittavasta hakukirjeestä sekä mahdollisista suosituksista ja todistuksista yhteiskunnallisesta harrastuneisuudesta. Hakemus linjalle toimitetaan viimeistään 10.3.2020. Hakemusta saa kuitenkin täydentää liitteillä tai suosituksilla 10.4.2020 saakka. Hakemus ja liitteet toimitetaan joko postitse ” Lukion yhteiskunta- ja talouslinja, Munkkiniemen yhteiskoulu, Laajalahdentie 21, 00330 Helsinki” tai sähköpostiin opintosihteerille osoitteeseen katja.koskenvuo@munkka.fi.

 

Yhteiskunta- ja talouslinjan hakulomake

Lisätietoa yhteiskunta- ja talouslinjasta voit lukea täältä