Minä välitän, I care

Munkkiniemen yhteiskoulun Minä välitän -ohjelma tarjoaa oppilaille ja opettajille konkreettisia kansalaisvaikuttamisen ja globaalikasvatuksen välineitä. Ohjelman pohjan muodostavat opettajien ja oppilaiden työryhmät, jotka tekevät jatkuvaa tiivistä yhteistyötä kehittäen ja kasvattaen Minä välitän -ohjelmaa ja sen mahdollisuuksia.

Koulumme on tehnyt sitoumuksen Baltic Sea Action Groupin kanssa. Tämän pohjalta järjestämme joka kevät Itämeri-viikon, jonka puitteissa siivoamme Munkkiniemen rantoja ja pidämme opetuksessa yllä Itämeri-teemaa. Munkkiniemen yhteiskoulu haluaa näin omalta osaltaan lisätä Itämeri-tietoisuutta.

Koululla on myös kummilapsi Pelastakaa Lapset ry:n kautta. Kummilapsiyhteistyö Intiaan on aloitettu vuonna 1999.

Lukiolaisille on tarjolla vapaaehtoistyön kurssi, jonka puitteissa tutustutaan yhteiskunnan ilmiöihin käytännön työn kautta. Kurssilla pohditaan myös omaa roolia ja vaikutusmahdollisuuksia yhteiskunnassa. Vapaaehtoistyö tarjoaa mielekästä tekemistä ja tärkeitä taitoja työelämää varten.

Oppilaamme ja opiskelijamme ovat innokkaita myös ottamaan osaa erilaisiin teemapäiviin ja tempauksiin. Kaikkia ideoita ja ehdotuksia otetaan vastaan!