Sähköiset kokeet

MUNKKINIEMEN YHTEISKOULU                                                                           17.9.2019

Sähköisiin kokeisiin liittyvät ohjeet opiskelijoille

1. Noin viikkoa ennen arviointiviikon alkua järjestetään yhteinen buuttausharjoitus, johon opiskelijoiden, joilla on arviointiviikolla sähköinen koe, täytyy osallistua. Buuttausharjoitukseen opiskelija tuo aina oman tietokoneensa lisäksi virtajohdon, ethernet-piuhan, kuulokkeet sekä mahdollisesti tarvitsemansa adapterit.

2. Opiskelija voi saada arviointiviikolla käyttöönsä koulun tarjoaman tietokoneen vain, jos hän on osallistunut buuttausharjoitukseen, ja hänen oman tietokoneensa buuttaamisen yhteydessä on ilmennyt yllättävä ratkaisematon ongelma, josta on täytetty ongelmatilanteen sähköinen lomake.

3. Opiskelija saa tietää sähköisen kokeen tilan ja oman paikkanumeronsa ennen arviointiviikkoa kurssin opettajalta. Juhlasalissa pidettävien sähköisten kokeiden osalta paikkanumerolista on myös esillä juhlasalin oven vieressä koepäivän aamuna. Valvonnan näkökulmasta on välttämätöntä, että opiskelijat istuvat annetun istumajärjestyksen mukaisilla paikoilla.

4. Sähköisiin kokeisiin opiskelija tuo aina oman tietokoneensa lisäksi virtajohdon, ethernet-piuhan, kuulokkeet sekä mahdollisesti tarvitsemansa adapterit. Tämän lisäksi opiskelijalla saa olla mukanaan kynä, pyyhekumi, teroitin ja viivain sekä eväitä.

5. Juhlasalissa pidettävissä sähköisissä kokeissa opiskelijoiden täytyy olla paikalla koetilan edessä viimeistään klo 8.10. Luokissa pidettävissä sähköisissä kokeissa opiskelijoiden täytyy olla paikalla viimeistään klo 8.15.

6. Kun valvova opettaja avaa koetilaisuuden, tulee opiskelijan keskittyä kuuntelemiseen ja toimia valvovan opettajan antamien ohjeiden mukaisesti.
Opiskelijat otetaan sisään ryhmittäin. Kun ryhmä(t) on otettu sisälle koetilaan, suljetaan koetilan ovet. Koerauhan turvaamiseksi seuraava mahdollisuus päästä sisälle on klo 8.40.

Sisällä koetilassa opiskelijat keskittyvät kuuntelemaan valvojan ohjeita ja toimivat niiden mukaisesti.

7. Koe alkaa vasta, kun valvova opettaja on avannut kokeen tekemistä varten serverikoneelta ja sanonut ”koe alkaa”. Koeaika on 180 minuuttia ja koesalista saa poistua 90 minuutin jälkeen.

8. Jos kokeen aikana ilmenee ongelmia, opiskelija nostaa käden pystyyn viitatakseen, ja valvoja tulee opiskelijan luokse.

9. Kun opiskelija on päättänyt kokeensa, hän sammuttaa oman tietokoneensa. Tietokonetta ei saa käynnistää uudelleen. Poistumislupaa odottava opiskelija pitää kannettavan tietokoneensa kannen suljettuna odottaessaan. Poistuessaan koetilasta hän palauttaa opiskelijan tikun 1. valvojalle.