TERVETULOA AUTOKOULUUN!

Luethan tämän huolellisesti ja muista näyttää tämä myös huoltajallesi/kurssin maksajalle.  

Pääset tutustumaan meihin: www.cap.fi. 

Järjestämme Munkkiniemen yhteiskoulun tiloissa 4 kertaa vuodessa autokoulun aloitusinfo-tunnit. Infotuntien ajankohdat lukuvuonna 2022-2023:

12.10.23 klo 16:00 – 17:00 BI

30.11.23 klo 16:00 – 17:00 BI

15.2.24 klo 16:00 – 17:00 BI

11.4.24 klo 16:00  – 17:00 BI

 

Munkkiniemen yhteiskoulun opiskelijana olet oikeutettu alennettuun henkilöautokurssin hintaan. Saat alennukseen oikeuttavan koodin käyttöösi infotunnilla.

Ajotunnit lähtevät suoraan koulun pihalta mikäli olet ilmoittautunut Haagan tai Munkkiniemen pisteellemme ja ajotunnit järjestyvät niin, ettei ajotunnit osu oppituntiesi päälle.

Saadaksesi lukion opintojakson suoritetusta autokoulusta tulee sinun suorittaa myös hätäensiapukoulutus (8h). Hätäensiapukoulutus järjestetään kahden illan aikana ja hyväksytyn suorituksen saadaksesi sinun tulee osallistua molempiin koulutusiltoihin. Hätäensiapukoulutuksen jälkeen saat suoritetusta kurssista todistuksen.

 

 

LÄHIN TOIMIPISTE 

Munkkiniemen toimisto, Munkkiniemenpuistotie 14

Toimisto auki ma ja ke klo 15:00 – 17:00

p. 0407301995

helsinki.munkkiniemi@cap.fi

 

Haagan toimisto, Vihdintie 1

Toimisto auki ti ja to klo 11:00 – 16:00 p. 040 730 1995 helsinki.haaga@cap.fi

Toimipisteen ollessa kiinni, tavoitat meidät kuitenkin puhelimitse tai sähköpostitse  

ma-pe klo 10:00 – 17:00 tai soittamalla meidän valtakunnalliseen asiakaspalvelun  

Numeroon 050 913 0300 ma-to klo 10:00 – 18:00 sekä pe 10:00 – 15:00  

 

Ajotunnit ajetaan pääsääntöisesti ma-pe klo 08:00 – 18:00 välillä. 

 

Henkilöautokurssi (B) 

Kaikki kurssit sisältävät vähintään lain vaatiman minimiopetusmäärän, pakettien sisältö sekä hinta vaihtelee sen mukaan, minkä verran paketissa on ajotunteja simulaattorilla ja autolla. 

Henkilöautokurssi alkaa pakollisella ensimmäisen ajokortin suorittajan turvallisuuskoulutuksella. Mikäli sinulla on entuudestaan jo jokin muu ajokortti, ei turvallisuuskoulutusta tarvitse suorittaa. Tämä kuitenkin kuuluu kaikkiin paketteihimme ja suosittelemme tuntien kuuntelua kaikille. Kuitenkin lukiolla järjestettävälle infotunnille on kaikkien kurssille osallistuvien käytävä.     

 Henkilöautokurssin pakolliset tuntimäärät 

 •  Turvallisuuskoulutus (4 verkkoteoriatuntia) 
 • Ajo-opetus (10 ajotuntia) 
 • Riskientunnistamiskoulutus (4 verkkoteoriatuntia ja 4 ajotuntia) 
 • Kuljettajatutkinto (teoria- ja ajokoe) 

Kurssimateriaali 

Saat käyttöösi sähköisen oppimisympäristön ja kirjan sekä netreeni teoriakoeharjoittelun. Saat ilmoittautumisen jälkeen tunnukset sähköpostiisi, joilla pääset kirjautumaan omaan sähköiseen oppimisympäristöön webautossa. 

Kurssimaksu 

Kurssin laskut lähetämme maksajalle 4 erässä sähköpostilla, kun aloitat opiskelun. Laskut on myös nähtävillä oppimisympäristössäsi. Ajokokeeseen voit mennä, kun kaikki laskut ovat maksettu. Voit maksaa myös SVEA-rahoituksella, saat haettua rahoituksen kauttamme, ilmoitathan ilmoittautuessasi tästä maksuvaihtoehdosta. 

Ajotuntien peruutusehto 

Ajotunnit tulee perua edellisen arkipäivän kello 12:00 mennessä, myöhässä perutuista tai perumattomista ajotunneista veloitamme hinnaston mukaisen peruutusmaksun (89€).  Ajotunnit perutaan opettajalle tekstiviestillä tai soittamalla toimistolle / valtakunnalliseen asiakaspalveluumme.  

Kurssin peruutusehto 

Kurssin voi perua 14 vuorokautta ilmoittautumisesta, mikäli et ole kirjautunut vielä saamaasi sähköiseen oppimisympäristöön. Mikäli opetuksen aloittamisen jälkeen haluatkin keskeyttää autokoulusi, veloitamme hinnaston mukaisen peruutusmaksun (99€) kurssin keskeytyksestä sekä annetun opetuksen hinnaston mukaisesti. 

 

Kurssipaketti ja hinnasto 

Basic-paketti sisältää B-korttiin vaadittavan perustasoisen opetussisällön painottuen autolla ajamiseen. Kurssin ajotunnit aloitetaan aina autolla, ja simulaattoritunnit ovat vasta ensimmäisten ajotuntien jälkeen. Ajoharjoittelun tuntimäärä on mitoitettu perusasioiden omaksumiseen, ja simulaattorissa treenaat täydentävästi erilaisia liikennetilanteita.

Paketti sisältää sähköisen oppikirjan, sähköisen oppimisympäristön sekä teoriakoeharjoittelun. Mahdolliset lisäajotunnit veloitamme hinnaston mukaisesti (hinnat kurssien jälkeen).

BASIC – paketti 1090 € + viranomaiskulut 178 €

 • Turvallisuuskoulutus  
 • 10 ajotuntia ( 7 ajotuntia autolla ja 3 ajotuntia simulaattorilla) 
 • Riskientunnistamiskoulutus 
 • Henkilöauton käyttö ensimmäisessä ajokokeessa 
 • Henkilöauton käyttö ensimmäisessä ajokokeessa 

——————————————– 

 Lisäajotuntihinnasto, voimassa syys- ja kevätlukukauden 23/24

 

 • 1 lisäajotunti oikealla autolla: 89 €
 • 2 lisäajotuntia oikealla autolla: 169 e€
 • 3 lisäajotuntia oikealla autolla: 249 €
 • 5 lisäajotuntia oikealla autolla: 389 €
 • 1 lisäajotunti simulaattorilla: 49 €
 • Ajoneuvon käyttö uusinta ajokokeessa 129€ (uusinta ajokoetta ennen ajetaan aina ajotunti millä siirrytään ajokoepaikalle, ajotuntihinta hinnaston mukaisesi 89€) 

 

 

 Viranomaiskulut, maksu suoraan viranomaiselle

 •  Ajokorttilupahakemus 39€ 
 • Teoriakoe 40€ 
 • Ajokoe 99€ (Ajokoe maksu suoritetaan Ajovarmalle jokaisesta ajokokeesta erikseen) 

AJOKORTTILUPAHAKEMUS 

Ajokorttilupahakemuksen voit tehdä omilla verkkopankkitunnuksilla www.traficom.fi kautta, mikäli sinulla on voimassa oleva passi, kuvallinen henkilöllisyystodistus tai edellinen ajokortti. Sähköiseen lupahakemukseen ei voi muuttaa kuvaa.  

Voit myös käydä täyttämässä sekä maksamassa ajokorttilupahakemuksen Ajovarman toimistolla ajanvarauksen kautta www.ajovarma.fi -> varaa aika. Mikäli sinulla  ei ole voimassa olevaa passia/kuvallista henkilöllisyystodistusta tai edellistä ajokorttia tai haluat vaihtaa kuvat, tulee sinulla olla mukana kaksi (2) samanlaista passikuvaa. Sähköiset kuvat eivät kelpaa. 

Ajokorttilupa on voimassa kolme vuotta luvan myöntämispäivästä 

TEORIAKOE 

Käytyäsi turvallisuuskoulutuksen teoriatunnit voit varata ajan teoriakokeeseen netistä, www.ajovarma.fi aikaisintaan kuukausi ennen kuin täytät 18 vuotta edellyttäen, että olet harjoitellut koetta riittävästi ja lupahakemuksesi on hyväksytty. 

Kokeeseen tarvitset mukaasi: 

 •  henkilöllisyystodistuksen 
 •  40 € käteisellä tai kortilla, jos et ole maksanut koetta ennakkoon. Hylätystä teoriakokeesta joudut maksamaan uusinnassa tutkintotoimistolle 40 €. 
 • Turvallisuuskoulutuksen (EAS) suorituksen Ajovarma näkee sähköisenä, joten et tarvitse autokoululta mitään todistuksia teoriakokeeseen mukaan 

 Teoriakoe on voimassa 12 kuukautta. Tänä aikana on ajokoe suoritettava hyväksytysti. Muussa tapauksessa joudut uusimaan teoriakokeen.
 

AJO-OPETUS 

Ajo-opetuksesi alkaa auton käsittelytunnilla opettajan kanssa. Voit varata itsellesi ajotunnin CAP-Autokoulu APP kautta tai olla toimipisteeseen yhteydessä, kun olet kuunnellut turvallisuuskoulutuksen teoriatunnit sekä tehnyt itseopiskeluista taso 1 valmiiksi.  

Yhden ajotunnin pituus on 50 minuuttia, mahdolliset lisäajotunnit veloitamme erikseen hinnaston mukaisesti.
Kun ajot ovat loppuvaiheessa sekä teoriakoe ja riskientunnistamiskoulutus suoritettuna, sovit opettajan kanssa ajokokeen ajankohdasta. Mikäli ajotaito ei vielä tunnu riittävän turvalliseen liikkumiseen tiellä, on syytä neuvotella opettajan kanssa tarpeellisesta lisäajotuntimäärästä. 

Muista kertoa asiasta myös huoltajallesi/maksajalle ennen kuin varaat lisäajotunteja ja pyydä häntä ottamaan yhteyttä asian tiimoilta jos se on aiheellista. 

RISKIENTUNNISTAMISKOULUTUS 

Ennen ajokoetta tulee suorittaa pakollinen riskientunnistamiskoulutus. Koulutus sisältää pakolliset 4 verkkoteoriatuntia (mikäli näitä ei ole kuunneltu ennen ajokokeeseen menoa, ei Ajovarma ota ajokoetta vastaan) sekä 4 ajotuntia (taajama-ajo, maantieajo, pimeänajo ja liukkaankelinajo) 

AJOKOE 

Kurssihintaan sisältyy ensimmäinen auton käyttö ajokokeessa, mutta mahdollisista uusintakäynneistä autokoulu veloittaa uudestaan ajoneuvon käytöstä ajokokeessa 129€ sekä vähintään yhden lisäajotunnin, mikä ajetaan ennen ajokoetta.  

Ajovarman tutkintomaksu, 99 €, maksetaan ennakkoon netissä tai juuri ennen ajokokeen alkua Ajovarman toimistolla.
Uusinta ajokokeesta Ajovarma veloittaa 99 €. 

Ajovarma veloittaa myöhässä peruutetuista tai saapumatta jätetyistä ajokokeista 50% peruutusmaksun (46,50€). Sairastapauksissa peruutusmaksun saa hyvitettyä lääkärintodistuksella. 

TERVETULOA AUTOKOULUUN !