Munkka 80!

Munkkiniemen yhteiskoulun 80-vuotisjuhlapäivä kokosi munkkalaiset juhlimaan 16.11.2018. Päivän aikana katseltiin vanhoja valokuvia, kuultiin munkkalaista musiikkia ja nautittiin juhlalounaasta, jota kaikki kehuivat herkulliseksi. Opettajainhuoneessa kokoontui samaan aikaan koulun vanhempaa henkilökuntasukupolvea.

Juhlamusikaali Onnen päivät riemuitsi Munkkiniemen musiikkihistorialla. Munkan juhlasali on toiminut näyttömänä monelle tämänkin päivän suomalaiselle tähdelle, ja toisaalta Munkkiniemen yhteiskoulun oma musiikkielämä on ollut kautta historian aktiivisen vilkasta.

Esityksessä kolmen sukupolven munkkalaisnaiset kokoontuivat tyttären ja tyttärentyttären tupaantuliaisiin, ja tavaroiden joukosta löytyi muistojaherättäviä esineitä. Muistatko, kuinka tanssittiin Munkan oman discokuningattaren Mona Caritan tahtiin? Tai kuinka Hector syrjäytettiin esiintymään vanhaan ruokalaan juhlasalin isolta lavalta?

Suosituimman Suomalaisen -tapaus hymyilyttää vieläkin – aikoinaanhan Risto Suomelan ilmiömäistä nousua Suomen suosituimmaksi puitiin mediassa lukuisin sanakääntein. Ja Mikko Leppilammen unohtumaton esiintyminen -90-luvun puolivälin Happy Days -koulumusikaalissa sai loistavan uudelleen tulkinnan nyt 20 vuotta myöhemmin. Sillä niinhän sen täytyy olla: ”Minä olin lentäjän poika/Lähes sankari siis itsekin/Vielä lentäisin korkeammalle kuin muut/Vielä isäänikin paremmin.”

Vanhan mustavalkoisen Suomi Filmin uutispätkän myötä legendaarisen juhlasalin lavan täyttivät lopuksi munkinkaapuiset räppääjät Rekoottuksen ja Häyhän tahtiin. Kuten Mycci-artistit ovat todenneet: ”Munkassa on ehdottomasti parasta se, kun on ollut koulussa pitkään ja alkaa tuntea ihmisiä ja ajan myötä alkaa tuntea olonsa kotoisaksi.”

 

  

 

  

  

 

 

 

 

  

 

  

 

 

  

  

 

  

 

  

 

  

 

  

 

 

  

  

 

  

  

 

  

 

 

 

  

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

   

KN