Simo Metsikkö ja Reko Hytinantti

1. Keitä olette ja mistä tulette?

Simo: Oikea nimi on Simo Metsikkö, ja siitä tulee myös artistinimi ”Häyhä” viitaten Suomen armeijan tarkka-ampujaan Simo Häyhään. Tulen Ruskeasuolta ja olen asunut siellä 17 vuotta.
Reko: Oikea nimi on Reko Hytinantti, ja etunimestä tulee artistinimi ”Rekoottus”. Olen asunut koko elämäni Mäkkylässä.

2. Olette pitkän linjan munkkalaisia eli olette käyneet Munkkaa jo 7. luokalta alkaen. Kertokaa kouluaikanne parhaat muistot.

Ehdottomasti parhaat muistot tulevat abivuodelta ja wanhojen tansseista. Peruskoulussa oli myös kivaa, mutta on tämä abivuosi ollut ehdottomasti mieleenpainuvin, ja uskomme, että penkkareista tulee ikimuistoiset, joten älkää missatko abishow´ta 😉

3. Mikä Munkassa on parasta?

Munkassa on ehdottomasti parasta se, kun on ollut koulussa pitkään ja alkaa tuntea ihmisiä ja ajan myötä alkaa tuntea olonsa kotoisaksi.

4. Abivuoden teemaksi on muodostunut Mycci-merkki. Nyt Mycci-tematiikka on laajentunut jo musiikillisellekin tasolle, eli olette tehneet kappaleen nimeltä Mycci, joka on kuunneltavissa myös Spotifyssa. Kertokaa kappaleen synnyn taustoista. Mistä saitte idean kappaleen tekemiseen?

Istuttiin Konstan (Keken) parvekkeella ja löyhyteltiin saunan jälkeen. Siinä sitten Reko heitti puoliksi vitsillä, että ”hei, pitäiskö tehdä biisi”. Emme alkuun ajatelleet, että veisimme tämän näin pitkälle, mutta jälkeenpäin ajateltuna tämä on ollut huikea projekti.

5. Mistä Mycci-kappale kertoo?

Mycci-biisin idea on se, että Mycci tarkoittaa abeja eli tiivistä yhteisöä, joka meille on muodostunut. Tarkoitus oli ilmoittaa röyhkeästi, että ollaan parhaita abeja Munkassa ja missään ikinä.

6. Miten sävellys- ja sanoitustyö eteni? Kuka sanoitti ja kuka sävelsi? Millainen roolijako teillä oli tehdessänne kappaletta?

Sovittiin roolit heti aluksi mahdollisimman tasan. Mietittiin pitkään, kummalla on kertosäkeet ja kumpi räppää säkeistöt. Sanat me kirjoitimme pääasiassa välkillä ja satunnaisilla äikän tunneilla. Sävellyksen ja miksauksen teki meidän yhteinen kaveri Elja Markkanen.

7. Kuinka paljon kappaletta on kuunneltu Spotifyssa?

Kappale kävi Spotifyn Suomen viraalisen eli nopeiten leviävimpien biisien TOP 50 -listan viidentenä, ja kappaletta on kuunneltu paljon enemmän kuin odotimme. Ensimmäisinä päivinä tuli jo tuhansia kuuntelukertoja.

8. Millaista palautetta olette saaneet?

Palaute on ollut täysin sokerikuorrutettua! Lähes kaikki kommentit ovat olleet hyviä, ja kaikki ovat antaneet paljon tukea.

9. Jatkatteko musiikin tekemistä tulevaisuudessa?

Mitä todennäköisimmin! Ei kumpikaan meistä mikään räppäri vielä ole, mutta saa odottaa uutta tuotantoa!

10. Mitä muita tulevaisuudensuunnitelmia teillä on?

Meillä molemmilla on aika lailla samat suunnitelmat. Lääkikseen haemme, ellei mitään suurta elämässä tapahdu. Elämme hetkessä!

 

Biisi kuunneltavissa osoitteessa: https://open.spotify.com/album/06fqMYavpEcves3z41ZV2v