Erasmus+ Math and Art -projektin opintomatka Portugaliin

Huhtikuun viimeisen viikon saimme viettää Erasmus-projektimme merkeissä pohjois-Portugalissa. Tutustuimme paikalliseen kouluun (ESCT Taipas) ja Portugalin kulttuuriin. Vierailimme upeassa Portossa ja kauniissa Pragassa. Tutkimme Guimarãesin historiallista kaupunkia MathCityMap -sovelluksen avulla. Sanotaan, että Portugali on saanut alkunsa tästä kaupungista. Kaiken kaikkiaan opintomatka onnistui hienosti ja saimme hienoja muistoja.

Olemme nyt saaneet tämän viiden maan yhteisen Erasmus-projektin, jonka aiheena oli matematiikka ja taide, päätökseen. Projektin aikana oppilaat pääsivät vierailemaan Istanbuliin, Almeriaan, Brindisiin ja Guimarãesiin. Lisäksi kyseisten maiden oppilasryhmät vierailivat Helsingissä.

Projektilla on omat Instagram-sivut: mathandart_erasmus, josta voi käydä tutustumassa koko projektiin.

NK

PS. Kannattaa muistaa, että Munkkiniemen yhteiskoulun matematiikan, fysiikan ja kemian opettaja Nina Salminen oppilaineen on myös luonut Helsinkiin Suomen ensimmäiset MathCityMap-reitit: www.munkka.fi/munkkalaiset-suunnittelivat-helsinkiin-kolme-mathcitymap-reittia-trail-of-the-month-helsinki-tour