Aaro Isosaari

1. Kuka olet ja mistä tulet?

Olen Aaro Isosaari, entinen Munkan oppilas ja nykyinen startup-yrittäjä. Tulen Helsingistä.

2. Milloin kirjoitit Munkasta ylioppilaaksi ja minne hait lukion jälkeen opiskelemaan?

Kirjoitin ylioppilaaksi keväällä 2016. Hain samana keväänä opiskelemaan tuotantotaloutta Aalto-yliopistoon ja pääsin sisään.

3. Mistä sait innostuksen hakea juuri näihin opintoihin?

Matikka ja fysiikka olivat olleet jo pitkään omat suosikkiaineet, mutta myös liiketoiminta ja teknologia kiinnostivat. Luin tuotantotalouden opinnoista lukion ekana vuonna ja se kuulosti heti omalta jutulta. Valinta osoittautui oikeaksi!

4. Oliko opiskelupaikaksi muitakin ehdokkaita?

Ei ollut, hain ainoastaan Aallon tutalle.

5. Kerro hieman siitä, miltä tuntui siirtyä tutusta Munkasta uuteen opinahjoon – miten esimerkiksi opiskelu erosi lukio-opiskelusta?

Itsenäinen opiskelu kotitehtävien, lukemisen ja tenttien osalta ei juurikaan eronnut lukio-opiskelusta, mutta kurssien sisältö ja opetusmetodit olivat monin puolin erilaisia. Ryhmätöitä ja projekteja oli yliopistossa huomattavasti enemmän, ja useilla kursseilla tehtiin projekteja suoraan yritysten kanssa. Yliopistossa täytyi ottaa itse enemmän vastuuta opintojen etenemisestä, mutta samalla tuli myös vapautta järjestellä kurssit ja lukuvuosikalenteri omiin töihin ja harrastuksiin sopiviksi. Monet käyvätkin töissä opintojen ohella.

6. Kerro siitä, mitä teet nykyään?

Perustin valmistumisen jälkeen syksyllä 2020 ystäväni kanssa Flowrite-nimisen ohjelmistoyrityksen. Kehitämme ja myymme tekoälypohjaista tuotetta, jonka avulla käyttäjä voi tehostaa päivittäisten sähköpostien ja viestien kirjoittamista. Olemme puolessatoista vuodessa kasanneet 15-henkisen tiimin, keränneet reilu 4 miljoonaa euroa rahoitusta ja saaneet tuotteen jonotuslistalle yli 40 000 käyttäjää, joille lanseeraamme tuotteen ennen kesää. Toimitusjohtajana oma työnkuvani vaihtelee tilanteen mukaan – tällä hetkellä päiväni koostuvat pääosin tuotesuunnittelusta ja rekrytoinnista.

7. Jos mietit itseäsi 13-vuotiaana 7.-luokkalaisena, osaisitko kuvitella itsesi tähän nykyiseen elämäntilanteeseen?

En osaisi, enkä olisi osannut vielä lukion lopussakaan. Kipinä oman yrityksen perustamiseen syttyi vasta yliopistossa.

8. Kysytäänpä sama kysymys nyt kuin kesällä -16: Millaiset eväät Munkkiniemen yhteiskoulu on antanut sinulle lähtiessäsi Munkasta maailmalle?

Samaa mieltä kuin viimeksikin, eli erinomaiset! Munkka toimi loistavana ympäristönä oppia uutta, löytää omia intohimon kohteita ja luoda pysyviä ihmissuhteita. Opettajien tekemää työtä arvostaa nykyään entistäkin enemmän ja heidän työhönsä samaistuminen on helpompaa. Munkan opettajien joukossa on erinomaisia roolimalleja.

9. Kerro jokin hauska muisto kouluajoilta?

Yksittäisiä muistoja kuuden vuoden ajalta on aivan valtavasti; Wanhat, penkkarit, soittokeikat… Olen kuitenkin erityisen iloinen, että lukiossa muodostunut tiivis kaveriporukka pitää edelleen yhtä.

10. Mitä harrastat? Onko kouluaikana tekemäsi kitara vielä käytössä…?

Toiminnallista urheilua. Kitara on nykyään hieman vähemmällä käytöllä mutta toimii edelleen erinomaisesti!