Aaro Isosaari

aaro_isosaari_iso

1. Kuka olet ja mistä tulet?

Olen Aaro Isosaari ja asun Helsingissä.

2. Olet tullut Munkkaan jo 7. luokalle, joten olet ollut koulutalossa kuusi vuotta. Millaisia muistoja sinulla on kouluajoilta?

Munkasta on sekä yläaste- että lukioajoilta paljon hyviä muistoja. Lukiossa ainutlaatuisia kokemuksia ovat olleet yhteiset tapahtumat, kuten nasut, wanhat ja penkkarit. On ollut hienoa esiintyä useissa koulun tapahtumissa ja edustaa koulujenvälisissä kilpailuissa sekä viime vuoden Nordplus-kisoissa. Näitä kuutta vuotta jälkeenpäin ajatellessa ikävöi kuitenkin ehkä eniten ihan normaalia kouluarkea ja kavereiden kanssa vietettyä aikaa sekä välitunneilla että vapaa-ajalla.

3. Munkassa puhutaan paljon niin sanotusta munkkalaisuudesta. Miten munkkalaisuus mielestäsi näkyy koulussa ja mitä se sinulle merkitsee?

Osoituksia munkkalaisuudesta ja vahvasta Munkka-hengestä ovat muun muassa senioritoiminta sekä koulun vaalimat perinteet ja yhteiset projektit. Itselleni munkkalaisuus merkitsee yhteenkuuluvuuden tunnetta ja sidettä paikkaan, jossa on viettänyt monta vuotta elämästä.

4. Sinut on usein nähty soittamassa kitaraa koulun tapahtumissa. Mikä esiintyminen/tapahtuma on jäänyt parhaiten mieleesi?

Suosikkia on vaikea valita, mutta mieleenpainuvimpia tapahtumia ovat olleet esimerkiksi ”Tapsan tahdit” vuonna 2013, Ysigaala ja abishow sekä lukuisat keikat Munkka House Band -porukalla, muun muassa vuoden 2015 vappushow´ssa koulun etupihalla. Jännittävimpiä olivat ehdottomasti Tapio Mäkelän legendaariset oppilaskonsertit yläasteen alussa.

5. Olet kuulemma rakentanut koulussa oman kitaran. Kerro siitä.

Petteri Taponen piti aikoinaan keskiviikkoiltapäivisin kitaranrakennustunteja parille innokkaalle. Pitkä mutta palkitseva prosessi vei kokonaisuudessaan vuoden, eikä vastoinkäymisiltä vältytty. Etenkin kaula vaati millintarkkaa mittatyöskentelyä ja hienosäätöä. Kaikki maalausta ja osia lukuun ottamatta tehtiin koulun teknisen työn luokissa. Lopputulos oli upea sekä ulkonäön että soitettavuuden osalta; kitara on palvellut erinomaisesti jo kolme vuotta!

6. Olet kevään 2016 ylioppilas. Onnittelut siitä. Millaisia vinkkejä antaisit nykyisille opiskelijoille tuleviin koitoksiin ja ylioppilaskirjoituksiin?

Kiitos. Lukio on ollut mahtavaa aikaa, ja kolme vuotta on mennyt todella nopeasti.
Jos on kiinnostunut omasta koulumenestyksestään, kannattaa jo kahden ensimmäisen vuoden aikana käyttää aina pari tuntia päivässä puhtaaseen opiskeluun ja asioiden ymmärtämiseen, ettei kaikki työ kasaannu kirjoituksia edeltäville kuukausille. Kirjoitusten jälkeen useat harmittelevat, kuinka helposti olisi voinut saada parempia arvosanoja, jos olisi vain aloittanut lukemisen aikaisemmin.
Tuleville abeille: älkää jättäkö abien yhteistä toimintaa, kuten rahankeruita, lakkiaisjatkojen tilavuokrausta tai abivideota viime tinkaan. (Taustaa: Editoimme Johannes Ahlbäckin kanssa abivideota penkkaripäivää edeltävät pari päivää ja yötä, vaikka video olisi pitänyt toimittaa lehtori Alajääskelle kaksi viikkoa aiemmin. Lopullinen video valmistui aamuyöllä pari tuntia ennen abishow´ta, onneksi risteilyllä oli aikaa nukkua.)

7. Millaisia tulevaisuudensuunnitelmia sinulla on?

Hain tänä keväänä Aalto-yliopistoon opiskelemaan tuotantotaloutta. Se on ollut tavoitteenani jo pitkään. Toivon tulevaisuudessa voivani työskennellä alalla, josta oikeasti pidän.

8. Millaiset eväät Munkkiniemen yhteiskoulu on antanut sinulle lähtiessäsi Munkasta maailmalle?

Munkan kannustava ja tavoitteellinen opiskeluympäristö on luonut hyvän pohjan tulevaisuutta varten. Pääsykokeisiin lukiessa on huomannut, kuinka motivoituneita ihmisiä koulusta löytyy. Suuri osa valmistuvista on hyvin selvillä jatko-opiskelumahdollisuuksista ja siitä, mitä haluavat tehdä lukion jälkeen. Opettajat ovat olleet ammattitaitoisia, ja monet heistä ovat kannustaneet kriittiseen ajatteluun, mikä on hienoa.

9. Mitä aiot tehdä kesällä?

Olen ollut kesätöissä viimeiset kolme kesää, mutta tänä vuonna päätin ottaa hieman lomaa. Matkustan kesäkuussa Lontooseen, mökkeilen ja urheilen. Heinäkuun alussa odottaa inttiin lähtö.

10. Missä näet itsesi viiden vuoden kuluttua?

Olen toivottavasti yliopisto-opintojen loppusuoralla ja teen töitä opintojen ohella. Saatan myös olla jossakin ulkomailla.


10 kysymystä -palstalla julkaistaan haastatteluja munkkalaisista – joko nykyisistä tai entisistä. Haastateltavat voivat olla eri alojen osaajia ja harrastajia, palkittuja tai muuten vain erityisiä. Tunnetko kiinnostavan tyypin?

Vinkkaa osoitteeseen anu.pohjanoksa @ munkka.fi.