Yt-linjalaiset vierailulla Helsingin kaupungintalolla

Yt-linjalaiset pääsivät vierailemaan Helsingin kaupungintalolla apulaispormestari Pia Pakarisen johdolla. Ensin hän kertoi kaupunginhallituksen istuntosalissa Helsingin kaupungin toiminnasta ja tavoitteista lähitulevaisuudessa sekä omasta työnkuvastaan. Tämän jälkeen oli aikaa kysymyksille muun muassa koulurakennusten rakentamisen laadusta. Pääsimme myös esittelykierrokselle ja näimme mm. juuri remontoidun aulan, hienon maalauksen Helsingin Eteläsatamasta ja muita hienoja taideteoksia.

Kaupunginvaltuustossa oli aiemmin 32 toimialaa, mutta viime vuosina ne on saatu tiivistettyä jopa neljään. Toimialanjohtajalla on tällöin korkein asema.

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala on tehnyt jo jonkin aikaa paljon yhteistyötä nuorien kanssa ja tänäkin vuonna nuorisoneuvostossa aloitti 30 uutta jäsentä. Heistä yksi edustaja pääsee kaksi kertaa vuodessa kaupunginvaltuustoon, jossa hänellä on myös puheoikeus.

Apulaispormestari Pakarinen kertoi opiskelleensa jopa kolme eri korkeakoulututkintoa, toimineensa muun muassa kielenkääntämispalveluja tarjoavana yrittäjänä ja työskennelleensä EU:n tuomioistuimessa Luxemburgissa. Vaihtuneiden toimenkuviensa esimerkin myötä hän haluaa tsempata opiskelijoita: ”tämän hetkinen uravalintasi ei tarkoita, että tekisit sitä välttämättä loppuelämäsi.”

Nykyisessä työssään apulaispormestari Pia Pakarinen vierailee paljon ulkomailla ja ottaa vastaan vieraita ulkomailta, kuten vaikkapa Pekingistä, joka on muuten Helsingin ainoa virallinen ystävyyskaupunki. Lisäksi Helsinki on mukana 130 kaupungin eurooppalaisessa Eurocities-verkostossa, jossa se johtaa parhaillaan maahanmuutto- ja kotouttamistyöryhmää. Apulaispormestari neuvoikin opiskelijoita: ”lukekaa kieliä ja tehkää sitä, mikä kiinnostaa.”

 

Retki oli hyvin opettavainen kokemus. Helsingin kaupungin toiminta on tärkeä osa meidän munkkalaistenkin arkea, joten oli mukavaa kuulla siitä ammattilaiselta, joka työskentelee kaupungin asioiden parissa päivittäin.

 

 

 

 

 

 

 

Sofia Kuisti ja Ella Suoketo, 1C