Ylioppilaiden juhla 29.8.2020: ”Vaalikaa inhimillisyyttä itsessänne”

Munkkiniemen yhteiskoulun viime kevään ylioppilaiden lakkiaiset pidettiin koulun liikuntahallissa koronarajoitusten mukaisesti lauantaina 29.8.2020. Todistuksensa vastavalmistuneet opiskelijat olivat saaneet tietenkin jo toukokuussa.

Ylioppilaat saapuivat saliin lakkinsa kanssa, jonka jälkeen juhlallisuudet alkoivat perinteiseen tapaan lipputervehdyksellä.

Rehtori Aki Holopaisen puhe uusille ylioppilaille käsitteli luonnollisesti tähänkin tilaisuuteen johtanutta ja yhä vaikuttavaa koronapandemiaa. Elämme kaikki epävarmuuden aikaa, jossa jokaisen yksilön vastuu omasta itsestä ja läheisistä on ensiarvoisen tärkeää. Epävarmuuden aikana omat valinnat olla hyvä ihminen ja tähdätä hyvään huomiseen ovat ratkaisevia ajatellessamme tulevaisuutta. Elämme yhteisönä, mikä edellyttää positiivisuutta ja keskinäistä luottamusta.

Ylioppilaaksi julistamisen jälkeen ylioppilaat lauloivat Gaudeamus igiturin, jota seurasi seurakuntapastori Riikka Kuusisalon tuoma seurakunnan tervehdys. Puheessaan pastori Kuusisalo kehotti läsnäolevia tulevaisuuden luojia vaalimaan itsessään ennen kaikkea inhimillisyyttä ja empaattisuutta.

Koskettavasta musiikkiesityksestä vastasivat Ella Heinonen ja Hulda Torkkeli. Tilaisuus päättyi Elmeri Lindholmin pitämään Ylioppilaan puheeseen, jossa hän muistutti ikäluokkaansa muun muassa siitä, että jos koronasta ja sen tuomista haasteista on selvitty ylioppilaiksi, selvitään jatkossa mistä vain. Lopuksi laulettiin Maamme-laulu.

Parhaimmat onnittelut vielä kerran juuri lakitetuille kevään 2020 ylioppilaille!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KN