Yhteiskunta- ja talouslinjan vierailu Suomen valtiovarainministeriöön 30.8.2023

Keskiviikkoiltapäivänä yhteiskunta- ja talouslinjan delegaatio vieraili valtiovarainministeriössä, jossa meidät vastaanotti kansliapäällikkö Juha Majanen, kansantalousosaston osastopäällikkö Mikko Spolander ja viestintäjohtaja Johanna Vesikallio.

Ensimmäisenä saimme kuulla Johanna Vesikallion alkupuheen, jossa hän kertoi urastaan ja tehtävistään valtiovarainministeriössä. Sen jälkeen karismaattinen Mikko Spolander piti puheenvuoron, jossa hän kertoi kiinnostavalla tavalla ilmastonmuutoksen ja teknologian vaikutuksesta talouteen. Siirryttyämme ministeriön toiseen rakennukseen, saimme kuulla Juha Majasen esityksen, jossa hän kertoi Suomen valtion ottamista lainoista ja kiinnostavia faktoja omasta työstään.

“Yleisellä tasolla voidaan todeta, että korkeakoulutus vaaditaan valtiovarainministeriön työtehtäviin. Tässä työssä pääsee tarkastelemaan myös asioiden poliittista puolta, joka myös on erittäin kiinnostavaa”, sanoi Johanna Vesikallio kertoessaan omasta työstään.

Vierailu valtiovarainministeriöön oli todella mielenkiintoinen, opettavainen ja ikimuistoinen. Tapasimme Suomen parhaita talousasiantuntijoita, joiden puheita pääsimme kuuntelemaan ja kysymään heidän kokemuksistaan, työtehtävistään sekä Suomen taloudesta ja politiikasta. Meidät otettiin avoimin mielin ja vieraanvaraisesti vastaan, mikä teki vierailukokemuksesta todella myönteisen. Vierailusta erityisesti jäi mieleen osastopäällikkö Mikko Spolanderin toteamus hänen esityksensä aikana: “Elintason nousu luo tuottavuutta”.

Aaron Aromäki 2D ja Antti Heusala 2C

 

  

 

 

 

 

SM