Vuoden 2021 Nälkäpäivä-kisan voittaja Munkkiniemen yhteiskoulu

Saimme viime joulukuussa tietää, että Munkkiniemen yhteiskoulu voitti koulujen välisessä arvonnassa vuoden 2021 Nälkäpäiväkisan. Perinteisesti kisan voittaja on päässyt tutustumaan Suomen Punaisen Ristin Kalkun logistiikkakeskukseen. Koronatilanteen epävarmuuden takia saimme SPR:ltä lippupaketin Heurekaan, jonka Katastrofien keskellä -näyttelyn suunnitteluun ja toteutukseen myös SPR oli osallistunut.

Nälkäpäiväkeräys on yksi suosituimmista tavoista osallistua I Care -ryhmän toimintaan. Tänä lukuvuonna jalkauduimme myös lipaskerääjiksi Munkinseudulle. Olemme jo kolme kertaa avanneet myös virtuaalilippaan ja mainostaneet sitä koulun somekanavilla. Tänä lukuvuonna osallistuimme toistamiseen SPR:n lipaskeräykseen auttaaksemme ukrainalaisia. Lisäksi avasimme myös virtuaalilippaan, jonka kautta on lahjoitettu 7 069 euroa kolmen kuukauden aikana.

I Care -ryhmä lunasti palkintonsa 25. toukokuuta, jolloin matkasimme Heurekaan. Tämä oli myös koko ryhmän viimeinen tilaisuus 9.-luokkalaisten päättäessä peruskoulun. Onneksemme ilma suosi meitä, ja olimme täynnä retkimieltä.

Heurekan Katastrofien keskellä -näyttelyssä yksi koskettavimmista asioista oli Iranissa vuonna 2003 käytössä ollut keskoskaappi, jonka Suomen ja Norjan Punaisen Ristin teknikot olivat tehneet pahvilaatikosta, teipistä ja kuplamuovista. Lämpö oli tullut kuumavesipulloista. Laatikon myötä vauva oli selviytynyt. Näyttelyn immersiohuoneissa pääsi kokemaan luonnon voimat: tulen, maan, tuulen ja veden. Luonnonvoimien kohtaamisessa vaaditaan resilienssiä selvitäksemme kriiseistä entistä paremmin.

I Care -ryhmä kiittää Suomen Punaista Ristiä ja Länsi-Helsingin Punaisen Ristin osastoa kuluneen vuoden yhteistyöstä sekä palkinnoksi saamastamme Heurekan lippupaketista. Haluamme myös lämpimästi kiittää teitä kaikkia keräyksiin osallistuneita!

Katastrofien keskellä -näyttelyn tekstiä lainataksemme:

 

 

 

EU