Voitokas visailu meppejä vastaan

Torstaina 22.9.2022 Munkan kolmen hengen delegaatio suuntasi kohti Malminkadulla sijaitsevaa Eurooppasalia. Luvassa oli leikkimielinen Fiksumpi kuin opiskelija -visailu Euroopan parlamentin jäseniä, meppejä, vastaan. Kisailun aiheina olivatkin juuri Euroopan unionia koskevat kysymykset, tarkemmin ilmastonmuutos, biodiversiteetti, energia ja Ukrainan sota. Munkka, sekä kolmen muun koulun edustajat, muodostivat yhden joukkueen ja mepit toisen. Paikan päällä visailemassa oli RKP:n Nils Torvalds sekä etäyhteydellä kokoomuksen Sirpa Pietikäinen.

Saapuessamme Eurooppasalille meidät otettiin lämpimästi vastaan pienen aamupalatarjoilun kera. Tapahtuman järjestäjät ohjeistivat meille, miten tilaisuus tulee etenemään, ja kello kymmenen aamulla pääsimme aloittamaan visailun. EU-aiheisia kysymyksiä esitettiin vuorotellen meppien ja opiskelijoiden joukkueelle, ja oikein vastannut joukkue sai pisteen.

Kysymykset olivat ajankohtaisia ja mielenkiintoisia, mutta myös haastavia. Oikeiden vastausten julkistamisen jälkeen käytiin lyhyt keskustelu kysymyksistä; keskusteluissa kuultiin niin meidän opiskelijoiden, kuin myös meppien näkemyksiä. Oli erittäin avaava kokemus päästä kuulemaan päättäjien mielipiteitä ja ratkaisuja meitä kaikkia koskeviin ongelmiin, kuten muun muassa energian hinnan nousuun. Useat aiheet koskivat myös meitä lukioikäisiä, kuten vaikkapa Erasmus-ohjelman toimintaan liittyvät kysymykset.

Kisailun voitti lopulta tasaisen mittelön jälkeen opiskelijoiden joukkue lukemin 5-4. Visan loputtua kävimme rentoa ja avointa keskustelua kanssakisanneiden kera, ja otimme koko porukan ryhmäpotretin.

Munkan delegaatio kiittää Torvaldsia, Pietikäistä, muiden koulujen edustajia sekä tietenkin itse tapahtuman järjestäjiä!

Lauri Laitinen, Jimi Pusa, Ilja Minkin

 

 

 

 

SM