Vaalipaneeli Munkkiniemen yhteiskoulussa

Perjantaina 10.3.2023 Munkkiniemen yhteiskoulussa järjestettiin suuri Vaalipaneeli. Mukana paneelissa olivat Pinja Vuorinen (Vas.), Nasima Razmyar (SDP), Minna Lindgren (Vihr.), Mikko Kärnä (Kesk.), Atte Kaleva (Kok.) sekä Jussi Halla-aho (PS). Puhetta johtivat Adele Virkkunen 2C ja Touko Tiilikainen 3A, puheenvuorojen pituudesta vastasi Iris Lahtonen 2A.

Panelistit keskustelivat muun muassa nuorisorikollisuudesta ja katujengeistä, sekä ilmastoasioista ja energiasta sekä koulutuksesta. Erityisesti nuorten katurikollisuus puhutti poliitikkoja, ja aihe sai aikaan paikoin jopa kiivasta väittelyä. Myös Suomen päästötavoitteet ja tavoitteisiin pääsemiseen löytyi panelisteilta paljon toisistaan eroavia keinoja.

Lopuksi panelistit osallistuivat lapputenttiin, jossa heille annettiin eri kysymyksiin vain kaksi vastausvaihtoehtoa. Muutama lapputentin kysymys oli hyvin kiperä, jolloin panelistien oli vaikea valita vain jompikumpi vastausvaihtoehdoista. Esimerkiksi kysymys Veikkaus-yhtiöstä ja hoitajapulasta saivat aikaan väittelyä.

Kokonaisuudessaan aiheiden käsittely oli kattavaa, ja panelistit osasivat hyvin tiivistää asiansa lyhyihin puheenvuoroihin. Paneelia oli mielenkiintoista seurata.

Iris Lahtonen 2A

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KN