Unelmista totta tekstiilityön kurssin kautta – Paula Glad: ”Tämä on ollut sellainen projekti, joka on opettanut minulle ihan huimasti!”

Lukion 2.-luokkalainen Paula Glad pohti tekstiilityön kurssin suorittamista itsenäisesti, ja käsityönopettaja-Ninan kanssa kurssin suorittamispohdinta alkoi vintage-tyylisen mekon tekemisestä. Vaan kuinkas sitten kävikään… Paula kertoo itse, kuinka yksi asia johti toiseen:

 

”Minun unelmani on aina ollut saada oma koira. Meidän ihana koira kuoli kun olin kahdeksan, ja sen jälkeen elämästä on puuttunut palanen. Nyt kun täytän kahdeksantoista kesäkuussa, tämä unelma on toteutumassa ja olen saamassa oman koiravauvelin. Luonnollisestikaan koira ei ole mikään ilmainen ”investointi” ja sitä varten olen kerännyt jo reilusti rahaa. Yksi tapa, jolla kerään rahaa on lastenvaatteiden ompelu. Liityin Facebookissa eri ryhmiin, joissa kerroin unelmastani ja siitä, että valmistan lastenvaatteita. Yllätyksekseni sain kuin sainkin SUPER paljon kyselyitä vaatteista ja tilauksia alkoi tulla.

Ilmoituksen huomasi myös Unelmilla-nettikangaskaupan pitäjä Milla, ja hän oli ihana ja tarjosi minulle kasan eri trikookankaita ja antoi myös yhden hänen asiakkaansa tiedot, ja tein tälle asiakkaalle tilauksen. Super siistiä tässä on, että tämä tilaus lähtee nyt huhtikuussa JENKKEIHIN asti! Tein tälle asiakkaalle setin, johon kuului Batman-body, Batman-baggyhousut ja Batman-pipo koossa 62.

Näitä tilauksia tehdessä tämä vintage-mekkoprojekti on nyt unohtunut kokonaan, koska aika ei luonnollisesti riitä. Tämä on kuitenkin ollut sellainen projekti, joka on opettanut minulle ihan huimasti. Olen kehittänyt ompelutaitojani, esimerkiksi nyt kanttaus sujuu kuin vettä vain ja kaksoisneulalla ompelu on helpompaa. Aikaa on tietty mennyt PALJON, reilusti yli sen puhutun 30 tuntia.

Kaavoina olen käyttänyt Ottobren kaavoja, joita olen kuitenkin muokkaillut välillä aika reippaastikin. Kankaita ja ompelutarvikkeita on tullut hommattua MONESTA eri paikasta kuten Eurokankaasta, Kankaita.comista, Inkuri-kangaskaupasta, Nappinja-nettikaupasta ja niin edelleen. En edes muista kaikkien liikkeiden nimiä. Olen oppinut paljon erilaisista tekniikoista ja siitä mitkä niistä sopivat minulle parhaiten; yrittäjyydestä ja niinkin ”pienistä” asioista kuin neuloista, siitä mikä merkki toimii minun koneessani ja mikä taas ei.

Laitan tähän kuvia tekemistäni töistä. Olisi toki ihan superkivaa, jos tällä saisin itselleen kurssin suoritettua, mutta jo se, että pääsen näitä esittelemään, on minusta mahtavaa! Tällä hetkellä olen siis tehnyt myyntiin: pipoja, bodyja, leggingsejä, rusettipantoja, bodyjen jatkopaloja ja baggyhousuja. Koot ovat väleiltä 62-92.”

 

Onnittelut Paulalle hienosti suoritetusta tekstiilityön kurssista, jonka vaikutukset siis ulottuvat reippaasti koulun seinien ulkopuolellekin!

 

 

 

 

 

 

Paula Glad

PS: Ja koiranpennun kuvalle on paikka sitten tässä:

 

KN