Tunnelmia Lukioillasta 10.1.2019

Lukioiltaan tultiin Lohjalta saakka

Munkan lukioilta pyörähti tuttuun tyyliin käyntiin reippaiden opiskelijoiden luotsaamilla tutustumiskierroksilla koulurakennukseen, minkä jälkeen yhteinen juhlasalitilaisuus kokosi väkeä kuuntelemaan Munkka House Bandia sekä rehtorin kouluesittelyä.

Liikuntahallissa sai tutustua tarkemmin oppiainetarjontaan ja jutella opettajien kanssa. Väkeä olikin tungokseen asti. Hertta Martinlaakson yhteiskoulusta ja Rasya Maunulan yhteiskoulusta olivat tulleet aistimaan ilmapiiriä Munkkaan. Heidän lukiohaussaan nimittäin ratkaisee koulussa vallitseva ilmapiiri.

Niko ja Mitja Helsingin suomalais-venäläisestä koulusta kertoivat, että ovat täällä ihan vain yhteiskunta- ja talouslinjan sekä erikoispitkän matematiikan takia. Nikon selkeänä päämääränä on hakea kauppakorkeakouluun, joten hän haluaa opiskella yhteiskunnallisia aineita. Ensivaikutelma koulusta on positiivinen: ”On tää ihan kiva. Aika sokkeloinen kyllä.”

Töölön yhteiskoulusta tuleva Ronja mainitsee, että koulun sijainti on hyvä, koska hän asuu vain viiden minuutin kävelymatkan päässä. Myös kaverit ovat kertoneet hyvää koulusta.

Tomi, Veeti ja Ville olivat lähteneet Lohjalta saakka liikkeelle tutustumaan Munkkaan. He mainitsevat yhdeksi kiinnostuksensa syyksi koulun sijainnin. ”Tänne on helppo tulla ja tänne tulee paljon Lohjalta porukkaa”, pojat tuumivat. Myös erikoispitkä matematiikka mainitaan kiinnostuksen syyksi.

Messujen lavalla haastateltiin myös lukion englannin lehtori Mervi Tiaista ja historian ja yhteiskuntaopin lehtori Petri Sarjasta. Haastattelijoina toimivat lukion opiskelijat Frida Nurmi ja Eeli Aakko. Koko messujen yleisjuonnosta vastasi lukion ruotsin lehtori Kristel Riissanen, joka puikkelehti messuyleisön ja esittelypöytien lomassa kyselemässä tunnelmia sekä opettajilta että opiskelijoilta.

AP, kuvat E-RR