Harshitha Järvelä

10 Kysymystä - Harshitha Järvelä

1. Kuka olet ja mistä tulet?

Olen Harshitha Järvelä ja asun Munkkivuoressa.

2. Millaisia asioita Munkassa mielestäsi arvostetaan? Miten se näkyy koulun arjessa?

Munkassa arvostetaan yrittämistä, aktiivisuutta ja osallistumista. Se näkyy myönteisenä ja kannustavana palautteena.

3. Mitä harrastat?

Harrastan lenkkeilyä, valokuvausta (etenkin luonto) sekä laskettelua.

4. Olen kuullut, että olet aktiivisesti mukana I care -toiminnassa. Mitä I care mielestäsi tarkoittaa? Millaisia asioita se pitää sisällään? Millaisessa toiminnassa olet ollut koulussa mukana?

I care tarkoittaa välittämistä ihmisistä ja luonnosta. Se pitää sisällään erilaisia tempauksia, joilla pyritään kiinittämään ihmisten huomio ympäristöön ja ihmisiin liittyviin tärkeisiin asioihin. Se tarkoittaa myös konkreettisia toimia, esim. Munkan rannoilta roskien keräämistä tai vanhuksille ystävänpäiväkorttien kirjoittamista.

5. Osallistutko muunlaiseen toimintaan koulussa tai koulun ulkopuolella?

Olen ollut mukana partiotoiminnassa sekä koulun hallituksessa.

6. Mikä sai sinut kiinnostumaan I care -toiminnasta?

7. luokalla minua pyydettiin ympäristöryhmään, kun tein ystävänpäiväkortteja vanhuksille. Sitä kautta siirryin sitten 8. luokalla I care -ryhmään. Kiinnostuin I care -toiminnasta, koska se käsittelee ihmisiin ja luontoon liittyviä tärkeitä asioita.

7. Millaisista asioista sinä välität elämässäsi I care -toiminnan lisäksi?

Välitän perheestäni, ystävistäni, eläimistä ja luonnosta.

8. Millaisia ihmisiä tulevaisuuden maailma mielestäsi tarvitsee?

Tulevaisuudessa tarvitaan aktiivisia ja oma-aloitteisia ihmisiä. Tarvitaan ihmisiä, joilla on ideoita ja jotka haluavat kehittää yhteiskuntaa ja pitää ympäristöstä ja kanssaihmisistä huolta.

9. Millaista maapallolla on mielestäsi elää noin sadan vuoden kuluttua? Onko jokin muuttunut? Pitäisikö joidenkin asioiden muuttua?

Kiinnostaisi tietää, miten digitalisaatio etenee vai eteneekö. Mutta muuten on todella vaikea sanoa. Nousevatko humaanit arvot? Sitä ei koskaan tiedä. Mielestäni asioiden pitäisi muuttua. Pitäisi esimerkiksi osata neuvotella asioista ilman sotaa. Pitäisi osata kuunnella toisia sekä ymmärtää. Sitä kautta saataisiin rauhaa ja yhteisymmärrystä.

10. Missä näet itsesi kymmenen vuoden kuluttua? Millaiset opiskelupaikat ja ammatit sinua kiinnostavat?

10 vuoden päästä varmaankin opiskelen vielä, sillä haluaisin isona lääkäriksi.


10 kysymystä -palstalla julkaistaan haastatteluja munkkalaisista – joko nykyisistä tai entisistä. Haastateltavat voivat olla eri alojen osaajia ja harrastajia, palkittuja tai muuten vain erityisiä. Tunnetko kiinnostavan tyypin?

Vinkkaa osoitteeseen anu.pohjanoksa @ munkka.fi.