Liikuntahallin valtasivat robotit!

Oppilaiden järjestämä suuri kansainvälinen Robotti-Sumo valtasi koulu liikuntahallin tiistaina 9.5.2017.

Peruskoulun 9.-luokkalaiset Teemu Annala, Jaakko Aalto, Niko Haaranen ja Antti Salmi sekä lukiolaiset Eero Pajunen ja Kasperi Kouri olivat rakentaneet, koodanneet ja tuunanneet robottejaan kuukausia, ja päättivät esittää haasteen muille. Tuloksena oli Lego EV3 Mindstorms Robotti-Sumo!

Pojat olivat kutsuneet Munkkiniemen yhteiskoulun suureen liikuntahalliin oppilaita viereiseltä alakoululta sekä Virosta tallinnalaiselta ystävyyskoululta Gustav Adolfi Gümnaasiumista. Oppilaita ja opiskelijoita saapui siis kaiken ikäisiä, aina alakoululaisista lukiolaisiin, taistelemaan robottiteknologian herruudesta. KN

Lue lisää: LEHDISTÖTIEDOTE_Robotteja_Munkassa_tiistaina

 

    

   

Kisan lähtötilanne.

 

 

 

 

 

 

 

Helsingin Sanomien kuvaaja oli kuvaamassa ensimmäistä ottelua.

 

 

 

 

 

 

 

 

GAG:n joukkue Virosta seuraa tarkkana.

Alakoulun tiimi odottaa vuoroaan.

 

 

 

 

 

 

 

Varsinaisten otteluiden lisäksi tapahtumassa oli nähtävissä myös muita robotiikan ihmeitä ja saavutuksia. Eniten mielenkiintoa ennakkoon oli herättänyt Teemu Annalan vanhan pyörätuolin pohjaan rakentama kauko-ohjattava robotti, ”pyörätuolibotti”. Muusta oheistoiminnasta mainittakoon Eero Pajusen ja Teemu Annalan taistelubotit esittelyssä, kolme dronea (Jaakko Aalto, Teemu Annala, Antti Salmi) sekä multimediapresentaatio koulun aurinkosähköjärjestelmästä (Jaakko Aalto).

    

    

    

Oppilaiden järjestämässä kansainvälisessä kisassa voittajaksi julistettiin eniten voittoja ja pisteitä saanut robotti. Tässä vielä finaalin tunnelmia:

    

   

Onnea Asdasdas!