Tasa-arvon päivä, Minna Canthin päivä

Tasa-arvon ja Minna Canthin päivänä 19.3.2018 9.-luokkalaiset saivat vieraakseen ShedHelsingin näyttelijöitä: Jeren, Sagan, Mikon ja Idan. Jim juonsi tilaisuuden, jossa vieraiden kanssa puhuttiin syrjinnän vastaisuudesta ja tasa-arvosta.

Shediläiset korostivat, että Shedissä kaikki kelpaavat omana itsenään ja kaikki otetaan toimintaan mukaan. Vaikka suuria ennakkoluuloja ei kukaan esiintyjistä ollut kokenut, aina parannettavaa on myös pienissä asennejutuissa, niin koulussa kuin vapaa-ajallakin.

Oppilaiden tietämystä kehitysvammaisten elämästä testattiin kymmenen kysymyksen tietokisalla, ja lopuksi suoritettiin vielä anonyymi gallup syrjinnän kokemisesta tai siihen osallistumisesta.

Tilaisuuden viesti oli, että suhtaudu toisiin ihmisiin ennakkoluulottomasti – ja toisaalta erilaisuutta voisi tuoda myös rohkeasti esiin. Sillä kaikki me olemme erilaisia.

Ruokalassa oli mahdollista tutustua päivän aikana naiseen, joka omalla työllään teki paljon tasa-arvon hyväksi, ja jonka kunniaksi tänään liputetaan. Minna Canthin päivä alkoi myös asiaa käsittelevällä aamunavauksella.

 

 

 

 

  

 

  

KN