Taistelu vallasta on alkanut

Sote on kaatunut. Sipilän hallitus on eronnut ja jatkaa toimitusministeristönä. Eduskunta on päättänyt kevätistuntokautensa ja kansanedustajat ovat jääneet vaalivapaalle. Vaaliorganisaatiot ponnistelevat kohti 14. huhtikuuta järjestettäviä eduskuntavaaleja.

Perustuslain mukaan valtiovaltaa Suomessa käyttää Suomen kansa, jota edustaa valtiopäiville kokoontunut eduskunta.

Torstaina 21. maaliskuuta 9.-luokkalaiset ja lukiolaiset kokoontuivat juhlasaliin seuraamaan Yt-linjan järjestämää eduskuntavaalitilaisuutta. Vieraiksi saapuivat seuraavat ehdokkaat:

Wille Rydman (kok.)

Tuula Haatainen (sdp)

Tom Packalén (pers.)

Ozan Yanar (vihr.)

Suldaan Said Ahmed (vas.)

Eva Biaudet (rkp)

Tilaisuus koostui monesta eri osiosta, joissa ehdokkaiden tietoja, taitoja ja argumentaatiokykyä testattiin. Tilaisuuden juonsivat nuorekkaan vakuuttavasti Anni Lappalainen (IIC) ja Henri Moseri (IIC).

Tilaisuuden loppupuolella yleisö sai esittää kysymyksiä. Esiin nousi tällöin Fortumin sähkönsiirtoliiketoiminnan myynti kansainvälisille pääomasijoittajille, jotka eivät ole epäröineet nostaa sähkön siirtohintaa Suomen verottajan jäädessä nuolemaan näppejään.

Viimeisessä osiossa edustajat antoivat ajallisesti minuuttiin rajatun vaalilupauksen nuorille. Lopuksi yleisö äänesti älypuhelimilla mielestään parhaiten pärjänneen ehdokkaan. Voiton vei selkein luvuin kokoomuksen Wille Rydman. Kaikki ehdokkaat saivat ääniä.

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PS & KN