Suomi 100: ”Suomi on hieno maa”, rehtori Holopainen kiteytti juhlapuheessaan

Munkkiniemen yhteiskoulun Suomi 100 -itsenäisyyspäivä- ja lakkiaisjuhla alkoi puolen päivän jälkeen 5.12.2017 perinteisesti mieskuoron esittämällä Lippulaululla. Tämän aikana Suomen ja koulun liput saapuivat saliin. Sen jälkeen pääsimme lyhytelokuvan myötä uppoutumaan Suomen ja Munkkiniemen vaiheisiin eri teemojen kautta, teemojen jotka sitoivat yhteen historiaa ja nykypäivää.

Munkka urheilee -osiossa mentiin ”Lippakiskalla” lukevan nuorison kautta urheilemaan ”Paltsille”, jonka jälkeen lavan valtasivat norjat voimistelijat. Kalastajatorpalla taas oli menossa kauniit tanssiaiset, tietenkin.

Tykkien jymy kuului Munkan ilmatorjuntatykin luona, ja näyttämöllä elävöitetyn kirjallisuuden myötä muistimme myös sodan ajan tunnelmia. Ääneen pääsivät tekstien myötä niin ylipäällikkö kuin muumipeikkokin. Sota kosketti koko kansaa, rintamalla ja kotona.

Ja mitä olisi Munkkiniemi ilman Itämerta ja sen rantoja? Onkohan Merikannon Soi vienosti murheeni soitto kuulostanut koskaan näin juhlavalta kuin juhlasalin Suomi 100 -juhlassa…

Kuvallinen kierros huipentui vielä perimunkkalaiseen harrastukseen (josta joillekin on sukeutunut jopa ammattikin), koripalloon. Koripallostomp on takuuvarma yleisömagneetti!

Sitten olikin jo aika munkkien astella takaisin oman koulun seinien suojaan. Lakkiaiset saattoivat alkaa. Juhlapuheessaan rehtori Aki Holopainen mukaili Suomen virallista juhlaslogania ”Me yhdessä” teemalla ”Yhdessä Munkassa”. Keskiajan Padisen luostarin kalastusmaiden ajoista on eletty monta historian vaihetta sekä Suomessa että Munkkiniemessä, kunnes on päästy tähän nykyiseen vuoden 2017 jälkiteolliseen informaatioyhteiskuntaamme.

Ja ketkä parhaiten kuvaisivat Suomen valoisaa tulevaisuutta, kuin uudet ylioppilaat. Opo Anne-Mari Imeläinen jakoi lakit, ja rehtori julisti uudet ylioppilaat. Ylioppilaita Milja-Sofia Huokunaa ja Jennika Valtosta onnittelee koko satavuotias Suomi!

Juhla huipentui yhteiseen Maamme-lauluun.

Juhlan ohjelman löydät täältä: www.munkka.fi/wp-content/uploads/2016/11/Juhlaohjelma.pdf

Juhlan voi kokonaisuudessaan katsoa täältä: www.youtube.com/watch?v=DOG4u9z2-7o

Yhdessä Munkassa 5.12. itsenäisyysjuhlan taustavideo on katseltavissa osoitteessa: www.youtube.com/watch?v=3okCPwHZ17Q

KN