Suomi 100 – Munkinseutu tänään

Lauantai 23.9.2017 keräsi Munkkiniemen yhteiskoululle sankoin joukoin Munkinseudun asukkaita. Myös peruskoulun oppilailla oli koulupäivä, ja he pääsivät osallistumaan tapahtumaan.

Päivän avasi Munkinseutu ry:n puheenjohtaja Tarja Sarjakoski, ja apulaispormestari Pia Pakarinen toi munkkalaisille kaupungin tervehdyksen.

Juhlasalissa yleisö pääsi kuulemaan Munkkiniemen yhteiskoulun rehtori Aki Holopaisen infotuokiota Munkinseudun historiasta koulun näkökulmasta, ja myöhemmin salissa puhui myös TT, FT, dosentti ja pastori Risto Jukko aiheenaan Reformaatio 500 vuotta. Juhlasalissa kuultiin esitysten välissä myös musiikkia. Sekä 9.-luokkalaisten valinnainen musiikinryhmä että Länsi-Helsingin musiikkiopisto esiintyivät.

Koulun etupihalla kävi kuhina, ja koulun tiloissa oli runsaasti ohjelmaa poniratsastuksesta hiustenletitykseen. Ruoka- ja myyntikojuja pitivät koulun luokkatoimikunnat, partiolaiset, Munkkiniemen nuorisotalo ja K-market Munkkiniemi.

Myös soitinyhtye Puhallus musisoi etupihalla.

Juhlasalin aulassa esittäytyivät paikalliset toimijat Munkinseutu ry, Munkkiniemen Kansalliset Seniorit, Munkkiniemen Rotaryt, Munkkiniemen palvelutalo, Munkkiniemen seurakunta, Munkkiniemen Nuorisotalon työpaja, Munkkiniemen yhteiskoulu, MYYRY, SPR Länsi-Helsinki, ToPo, Helsingin ranskalais-suomalainen koulu ja Lions ry. Topo myös liikutti lapsia koulun liikuntahallissa.

Peruskoululaisilla oli myös normaalista poikkeava työpäivä. Oppilaat pääsivät tutustumaan lähiympäristöön Munkka-kierroksella ja kisailemaan leikkimielisissä olympialaisissa. Luokissa toteutettiin erilaisia projekteja ja tutkimuksia: monikielisiä Minun Suomeni -videokollaaseja, Suomi 100 vuoden päästä -ryhmätöitä sekä erilaisia hauskoja laboratoriokokeita. Suomi 100 -hengessä katsottiin myös historiadokumenttia. Yhdeksäsluokkalaisille luennoivat lisäksi Timo Kuusi lääkärin ammatista, Timo Ståhlström hankintajohtajuudesta ja Tero J. Kauppinen johtajuudesta ammattina. AP