Suomi 100 – Mannerheim 150

Lukion Suomen historian ryhmä vieraili perjantaina 19.5.2017 Mannerheim-museossa Suomi 100 –hengessä. Iso ryhmä jaettiin kahteen, ja tunnin kierros mielenkiintoisessa paikassa asiantuntijaoppaiden kanssa saattoi alkaa.

Meille selvisi, että Suomen marsalkka, vapaaherra Gustaf Mannerheim (1867—1951) asui Kaivopuistossa sijaitsevassa huvilassaan vuosina 1924—51 Fazerin vuokralaisena. Taloa on käytetty sekä edustustehtävissä että yksityisenä asuntona. Maskuliinisesta sisustuksesta löytyi niin ihmissyöjätiikereitä ja eläinten kalloja kuin uskomaton määrä eri valtioiden myöntämiä kunniamerkkejä. Mielenkiintoista oli myös kuulla ja nähdä konkreettisesti se ristiriita, joka Mannerheimiin on historian saatossa liittynyt: museosta löytyi melkoisia vihapuhekirjeitä sekä myös Suomen kansan kiitollisuutta osoittavia viestejä.

Ja mikä merinäköala Mannerheimin makuhuoneesta onkaan! Toinen ryhmistä tuli ulos talosta lisäksi erityisen hyväntuoksuisena: he olivat saaneet näytteen kylpyhuoneen hajustepullosta! KN

    

   

  

Mannerheim-museossa ei saanut kuvata sisätiloissa. Lisää tietoa paikasta löydät täältä: www.mannerheim-museo.fi