”Suomalaisen diplomaatin paras ystävä ulkomailla on ruotsalainen diplomaatti”

Munkan yhteiskunta- ja talouslinjalta lähti tiistaina 12.11. ryhmä opiskelijoita vierailulle ulkoministeriön Eteläesplanadilla sijaitseviin toimitiloihin. Bridge-verkoston ansiosta mukaan tuli myös joukko Lauttasaaren ja Kulosaaren lukioiden opiskelijoita.

Ulkoministeriössä kuulimme kuudelta siellä erilaisissa tehtävissä työskentelevältä henkilöltä lyhyet esittelyt itsestään, työnkuvastaan ja opiskelutaustastaan. Tilaisuus oli rento, ja kuulimme kiinnostavia näkökulmia ajankohtaisiin maailmanpolitiikan tapahtumiin ja kriiseihin. Tauon aikana yleisö sai mahdollisuuden hakea välipalaksi keksejä, hedelmiä ja juotavaa.

Tilaisuudessa nousi esille kansainvälisyyden tärkeys ja kielitaidon merkitys. Monissa puheenvuoroissa tuli myös ilmi, ettei ulkoministeriön työuralle ole vain yhtä tiettyä koulutuspolkua. Opiskelijat kuulivat lisäksi mieleenpainuvia tarinoita ulkomailla työskentelystä ja diplomaatin työssä tapahtuneista tilanteista. Puheenvuorojen jälkeen opiskelijat saivat paljon aikaa kysyä asiantuntijoilta kysymyksiä, ja he vastasivatkin moniin kysymyksiin kattavasti ja asiantuntevasti. Opiskelijat olivat kiinnostuneita ajankohtaisista tapahtumista ja Suomen näkökannoista niihin liittyen.

Vierailun jälkeen poistuimme ulkoministeriöstä hyvillä fiiliksillä ja varmemmalla suhtautumisella tulevaisuuden uravaihtoehtoihimme.  Kokonaisuudessaan tilaisuus oli informatiivinen ja vaikuttava.

Iida Launiainen, Amalia Pere ja Netta Tuomisto 2C

 

 

  

 

SM