”Startupin idea on kasvaa nopeasti, joten rahoituskierroksia tarvitaan”

Munkkiniemen yhteiskoulun ylioppilas vuodelta 2016, Aalto-yliopiston tuotantotalouden tekniikan kandidaatti ja Flowrite-startup-yrityksen perustaja ja toimitusjohtaja Aaro Isosaari kävi kertomassa lukion jälkeisestä opiskeluajastaan ja yrittäjyydestä lukion YH6 -kurssilaisille ja YT-linjalasisille torstaina 3.3.2022.

Aaron yrittäjätarinassa korostuvat aktiivisuus, innostuneisuus, ideointikyky ja ahkeruus. Hän kertoi, kuinka Aallossa on paljon projekteja, jotka pyörivät oppilasvetoisesti. Näihin vapaaehtoistapahtumiin hän lähti mukaan heti opintojen alkuvaiheessa ja sanoi, että niissä saadut opit ja kontaktit ovat myöhemmin olleet kullanarvoisia: ”Aktiivisuudella pääsee tosi mageisiin juttuihin mukaan.”

Muun muassa Kiuas- ja Slush-toiminnassa mukanaolo ovat Aaron mukaan olleet ratkaisevia hänen omalla työurallaan. Startup-kiihdyttämötyössä kuuli paljon startuppien haasteista ja kokemuksista, ja tätä tietotaitoa on voinut itse hyödyntää oman yrityksen luonnissa.

Mutta mitä tehdä sitten, kun opinnot alkoivat olla kasassa? ”Startup-maailma veti kyllä puoleensa”, Aaro totesi ja jatkoi, että palo oman firman perustamiseen oli kova, sillä ”tiesin mitä tein ja verkostot olivat valmiina.” Yhdessä Karolus Sariolan kanssa toverukset pohtivat, mitä maailma ja etenkin he itse tarvitsisivat, ja sen tuloksena kehittyi Flowrite. Flowrite on tekoälypohjainen kirjoitusohjelma, joka muuttaa lyhyen viestin kirjoittajansa tyyliin pidemmäksi tekstiksi.

”Nyt hymyilyttää, mutta alussa 120,- kuukausivuokra toimistotilasta tai vaikka domainista maksettu 2000,- tuntuivat todella isolta rahalta”, nykyään 14 hengen firmaa pyörittävä, kaksi rahoituskierrosta yrityksensä kanssa läpikäynyt toimitusjohtaja kertoi.

Flowrite olisi tarkoitus lanseerata varsinaiseen käyttöön nyt tulevana kesänä. Julkisuutta se on kuitenkin saanut jo hyvin, heti kun sen nettisivut tulivat julki. ”Se lisäsi tietenkin itsevarmuutta, kun sijoittajat kiinnostuivat tuotteen hyvästä vastaanotosta”, Aaro sanoi, ja avasi tuleville yrittäjille tarkemmin pääomasijoittajien toimintaa, rahoituskierroksia ja sitä miten sen kautta yritystä ja tuotetta voidaan kehittää – ja sitä, missä vaiheessa sijoittajat haluavat sijoituksiaan takaisin.

Vaikka Aaron ja Karoluksen yritys onkin ollut tähän mennessä melkoinen menestystarina, korosti Aaro Isosaari sitä, että yrittäjänä ja toimitusjohtajana hänellä on ”aina pelko perseessä”: vastuu yrityksestä ja sen henkilökunnasta on suuri. Samoin siitä, mistä ja miten löytäisi tiimiin osaavia ihmisiä. ”Tavoitteenamme ovat miljoonat tyytyväiset käyttäjät, ja toisaalta yrittäjinä haluamme työllistää taitavia tekijöitä. Ja toivomme myös, että työntekijämme oppivat työssään asioita niin, että ovat valmiita myöhemmin kehittämään ja perustamaan jotain omaa.”

 

 

 

PS: Tilaisuuden jälkeen käytäväkeskusteluissa heitettiin ilmoille kehitysvinkki: saisipa kirjoitusohjelman laatimaan sellaisia täydellisiä viestejä, joilla vastakkaisen sukupuolen kiinnostuksen saisi taatusti heräämään. Aaro, saa käyttää!

KN