Some like it hot -iltamat 17.4.

Keskiviikkona 17.4. koulumme juhlasali raikui aplodeista, kun lukion ilmaisutaidon ryhmän viimeisin tuotos Piukat Paikat jakoi lavan peruskoulun musiikin valinnaisryhmien kanssa: He tulkitsivat niin Abbaa kuin One Directioniakin. Myös 70-luvun diskohitti Moscau ja sitä värittänyt 7.-luokkalaisten tanssiduo keräsi yleisöltä suosiota.

Suuri joukko ystäviä ja perheenjäseniä kokoontui katsomaan esitystämme. Yleisö kannusti ja hyvin mukana, minkä takia rooleihin heittäytyminen ja revittelykin lavalla onnistui helposti. Yleinen fiilis näyttelijöillä ja muilla esiintyjillä oli todella positiivinen jännityksestä huolimatta. Olemme iloisia siitä, että esityksessämme päästiin hyödyntämään oppilaiden monia erilaisia taitoja näyttelijätyön lisäksi esimerkiksi puvustuksessa ja musiikissakin.

Kuulimme projektista ensimmäisen kerran maaliskuun alussa, kun järjestimme leffaillan katsoaksemme alkuperäisen elokuvan Some Like It Hot (1959) yhdessä. Tämän jälkeen ohjaajamme Saara Laiho alkoi tiiminsä kanssa kehittelemään käsikirjoitusta ja roolijakoa. Tästä alkoikin erittäin nopeatahtinen ja intensiivinen harjoitusjakso, jonka aikana treenattiin repliikkejä ja eläydyttiin rooleihin. Lukuisista harjoituksistamme huolimatta, vielä viikkoa ennen näytelmän esityspäivää, moni asia oli vielä auki. Esimerkiksi tekniikka viimeisteli valoefektejä viimeiseen iltaan asti ja musiikinryhmä treenasi ensimmäisen kerran vasta kaksi päivää ennen ensi-iltaa. Myös puvustajamme Sanna Savimäki viimeisteli asuja H-hetkeen asti, ja lopputulos olikin miellyttävä!

Yhteenvetona Piukat paikat oli erittäin onnistunut ja iloitsemme siitä, että pääsemme esittämään sen vielä vappuna koko koululle! Lisäksi odotamme innolla seuraavaa projektiamme!

teksti: Saga Uusikylä ja Veera Jukarainen

kuvat: Axel Virkkunen ja Roope Nikkinen