Ranskalaisten vaihto-oppilaiden vierailu Helsinkiin 27.1.-3.2.2020

Ranskan vaihto kuuluu ranskakerhon ohjelmaan. Tänä vuonna ranskakerhossa oli mukana yhteensä reilut 20 kahdeksas- ja yhdeksäsluokkalaista. Syksyn aikana meillä oli ranskakerhon tapaamisia, joissa opimme kertomaan koulusta ja perheestä.

Ranskalaiset vaihto-oppilaat saapuivat maanantai-iltana 27.1. koululle Ranskan Chatousta, aivan Pariisin läheltä. Ensimmäinen ilta meni kodeissa vaihtariin tutustuen.

Tiistaiaamuna ranskalaiset leipoivat pullaa ja myöhemmin menimme kaupunkisuunnistamaan Helsingin keskustassa. Näin ranskalaiset pääsivät tutustumaan Helsinkiin, vaikka sää olikin kylmä ja sateinen.

Keskiviikkona vierailimme Helsingin valokuvataiteen museossa ja kävimme Vivian Maierin näyttelyssä, sekä osallistuimme työpajaan. Illalla kävimme sushilla ja menimme HIFK:n peliin Helsingin jäähallille. Ranskalaiset eivät olleet koskaan aiemmin olleet katsomassa jääkiekkoa, joten he olivat siitä todella innoissaan.

Torstaina teimme retken Nuuksioon. Kävimme kävelyllä luontopolulla ja tutustuimme Haltian luontokeskukseen. Helsingistä ei vaihtoviikon aikana lunta löytynyt, mutta ranskalaiset saivat onneksi nähdä lunta ja jopa leikkiä lumisotaa Nuuksiossa. Kokemus oli varmasti todella ainutlaatuinen heille ja hauskalta se vaikuttikin.

Perjantaina ohjelmassa oli vierailu Heurekassa. Saimme tutustua näyttelyyn vapaasti ja kävimme muun muassa katsomassa planetaariossa dokumentin. Illalla koululla järjestettiin nyyttärit, joihin monet olivat leiponeet vaihtareidensa kanssa. Ohjelmassa oli syömistä ja tanssia.

Viikonloppuna saimme vapaasti järjestää ranskalaisille ohjelmaa. Lauantaina kävimme ostoksilla Triplan kauppakeskuksessa, minkä jälkeen muutamat lähtivät keilaamaan ja loput menivät uimaan Allas Sea Pooliin. Altaalla ranskalaiset innostuivat saunomisesta ja osa heistä kävi jopa pulahtamassa merivesialtaassa. Sunnuntaina monet viettivät aikaa perheidensä kanssa. Illalla kävimme vielä yhdessä syömässä.

Ranskalaisten bussi lähti lentokentälle maanantaiaamupäivällä 3.2. Tätä ennen hyvästelimme heidät hieman haikeissa tunnelmissa. Onneksi tapaamme taas toukokuussa, kun teemme vastavierailun Ranskaan!

Saimi ja Emma H.

 

 

 

 

KI