Peruskoulun pojat jatkoon KLL:n koripalloturnauksessa

Koululiikuntaliiton koripalloturnauksen välierät pelattiin Helsingin Suomalaisen Yhteiskoulun ”koripallopyhätössä” 10.10.2017. Munkan lisäksi finaaliturnaukseen olivat hamuamassa PHYK ja SYK. Ottelut olivat ennakkoon ajateltuna tasaisia, mutta PHYK:ta pidettiin asiantuntijapiireissä suosikkina. Ennakko-odotukset toteutuivat, kun PHYK voitti SYK:n ensimmäisessä pelissä. Olimme joukkueena katsomassa ottelua ja saimme esimakua siitä, mitä tuleman pitää. Vastassa olisi haastava ja kova joukkue!

Pojat aloittivat ottelun PHYK:ta vastaan erinomaisesti ja ottivat tahtipuikon omiin käsiinsä. Kuin noiduttuina pojat löysivät vapaina olevia pelikavereitaan, jotka kiittivät ja lisäsivät tulostauluun pisteitä tasaista tahtia. Synkkiä hetkiä ei otteluun hyökkäyksellisesti juurikaan sattunut, ja puolustuksessa oltiin riittävän lähellä, jotta korin tekeminen haagalaisille koitui vaikeaksi. Kruisailimme siis turnauksen kannalta yllättävään ja suurinumeroiseen 19 pisteen voittoon PHYK:sta.

Viimeiseen otteluun oli matemaattisesti ajateltuna katettu finaalipaikka meille, olihan SYK hävinnyt PHYK:lle jo aamupelissä. Munkalla oli siis suosikin asema ja vastassa ennakkoon heikompi joukkue. Olisi voinut kuvitella, että olisi helppo voitto tulossa. Luulo oli kuitenkin väärä, sillä jouduimme taistelemaan tosissamme ja kärsimme niukan neljän pisteen tappion, joka onneksi kuitenkin korisuhdevertailussa riitti jatkopaikkaan. Toivottavasti SYK:n turnauksesta saatiin kuitenkin opetus mukaan seuraavaan turnaukseen, jossa tavoitellaan taas sitä himottua viiriä salin kattoon. Mahtavaa pojat!

 

JK