Paula Sipilä voitti matematiikkakilpailun!

Paula Sipilä (7a) on voittanut Helsingin seudun 7.-luokkalaisten matematiikkakilpailun. Loppukilpailu pidettiin 26.4.2018 Helsingin yliopiston tiloissa Kumpulassa. Munkkiniemen yhteiskoulusta loppukisaan osallistui kolme matematiikan taitajaa.

Paula kertoo, että kokonaisuudessaan ja alkujaan kisaan otti osaa pääkaupunkiseudulta noin 800 oppilasta, joista loppukilpailussa oli parikymmentä osallistujaa.

– Tehtävät olivat vaikeita: sain tehtyä niistä neljä viidestä, Paula kertaa finaalipäivää ja toteaa, että voitto ei ollut todellakaan varma vielä kisan aikana.

Voiko tällaiseen kilpailuun harjoitella etukäteen?

– Ei juurikaan. Tein kyllä jonkin verran vanhoja, netistä löytyviä kisatehtäviä. Itse kilpailussa aikaa oli puolitoista tuntia, joten kiirettä ei tarvinnut pitää. Tehtävät ehti hyvin tarkistaa, Paula kertaa kisasuoritustaan urheilijan taustallaan. Voittoisa matemaatikko harrastaa nimittäin viikossa 23 tuntia telinevoimistelua, mutta toteaa, ettei urheilutaustasta juurikaan ole apua tällaisissa kisoissa. Aiempaa matematiikkakisahistoriaa Paulalla sen sijaan on peruskoulun syksyisen matematiikkakisan finaalista.

– Paula on erinomainen oppilas: ahkera, aktiivinen ja tunnollinen, kiittelee matematiikan opettaja Erkki opetettavaansa.

Entä mitä kisapäivästä jäin parhaiten mieleen, nyt kun tapahtumaa muistelee jälkikäteen? Mikä oli mieleenpainuvinta?

– Se, kun voittaja ilmoitettiin ja kuulin nimeni! Odottaminen oli kyllä jännittävää. Tehtävien tarkistuksessa kului aikaa kaksi tuntia, matematiikka-aiheisella kirjalla sekä kunniakirjalla palkittu voittaja hymyilee.

Lue lisää: matematiikkakilpailut.fi/seiskat 

KN