”Nuoruusiän haasteet”: Tervetuloa kuuntelemaan Jari Sinkkosta Myyryn järjestämään tilaisuuteen 28.2. kello 18!

Helmikuussa, keskiviikkona 28.2. koululla on illalla klo 18 alkaen Myyryn järjestämä kaikille avoin tilaisuus, jossa puhuu lastenpsykiatrian erikoislääkäri ja lääketieteen tohtori Jari Sinkkonen. Sinkkonen on lasten ja nuorten psyykkisen kehityksen ja mielenterveyden huippuasiantuntija, ja hän on luennoinut aiheesta lukuisia kertoja monenlaisille yleisöille.

Jari Sinkkonen, olette tulossa puhumaan koulullemme otsikolla ”Nuoruusiän haasteet”. Olisi mukavaa, jos saisimme jo pienet ennakkomaistiaiset aiheesta näin sähköpostitse:
Minkälaisen eväskorin tämän päivän nuori tarvitsee kasvuunsa?
Millainen taas olisi vanhempien hyvä työkalupakki nuoren kasvatuksessa?

”Nuo termit ”eväskori” tai ”työkalupakki” eivät oikein istu minun kielenkäyttööni. Olen systemaattisesti välttänyt ohjelistojen tai neuvojen antamista. Jokainen lapsi, nuori ja aikuinen on ainutlaatuinen yksilö, johon yleispätevät ohjeet eivät sovi.

Vanhemman täytyy tuntea nuorensa ja tämän ajattelun muuttuminen nuoruusiässä. Nuori odottaa vanhemmiltaan aikuisuutta, jopa rajojen asettamista, vaikka vaatiikin täydellistä itsenäisyyttä. Kasvattajan ongelma on, mihin vetää rajoja. Kaikenlaista kielenkäyttöä nuorelta ei tarvitse sietää, ja kotitöihin osallistumistakin voi edellyttää. Hormonien merkitys nuoren käytökselle on vähäisempi kuin on luultu.

Erikoisen suuren haasteen vanhemmuudelle asettaa maailman huimaavan nopea muuttuminen ja digitaalisten pelien ja somen merkitys nuorille.”

Tulossa on siis varmasti mielenkiintoinen ilta, johon kaikki ovat tervetulleita!

Kuva: yle.fi/uutiset/3-8563650 *Kalevi Rytkölä/Yle

Jari Sinkkonen lisää vielä, että hän tuo kirjojaan myyntiin tilaisuuteen. Niiden tuotosta osa menee Pelastakaa Lapset –järjestölle: ”Mukana on muun muassa Nuoruusikä-nimistä kirjaa, josta löytyvät illan teemat perusteellisemmin käsiteltyinä. Kirjan hinta on 20 €.”

KN