Noora Pajunen

1. Kuka olet?

Olen Noora Pajunen, 19 vuotta, ja valmistun Munkasta keväällä 2019.

2. Olet ollut mukana aktiivisesti yhteiskunta- ja talouslinjan toiminnassa. Kerro, millaista yhteiskunta- ja talouslinjalla opiskelu on ollut.

Yhteiskunta- ja talouslinja on ollut ehdottomasti paras asia koko lukiossa. Lukuisat opintoretket ovat antaneet kivaa vaihtelua koulupäiviin ja tarjonneet uusia kokemuksia, joita ei ihan joka päivä tule vastaan.

3. Mitkä vierailut tai luennot ovat jääneet sinulle erityisesti mieleen yhteiskunta- ja talouslinjalta?

Ehdottomasti mieleenpainuvimmat vierailukohteet ovat Euroopan parlamentti Brysselissä ja Euroopan unionin tuomioistuin Luxemburgissa, joihin pääsimme tutustumaan kevään 2018 opintomatkan aikana.

4. Olet myös mukana järjestämässä nuorille suunnattua WorthMore -tapahtumaa Otaniemessä 12.04.2019. Kerro hieman tapahtumasta. Mitä siellä tapahtuu ja miksi paikan päälle kannattaa tulla?

WorthMoren tarkoitus on kehittää nuorten taloudenhallintaa ja lisätä tietoisuutta siitä, miten jokainen voi kehittää omaa pääomaansa – niin henkistä kuin fyysistäkin. Koko tiimin kanssa toivomme tapahtuman inspiroivan ja motivoivan jokaista tavoittelemaan omia unelmiaan. Tapahtumassa pääsee kuulemaan puhujia eri aloilta sekä oppimaan, miten muut ovat toteuttaneet omia ideoitaan ja päässeet kapuamaan kohti menestystä.

5. Olet myös abi ja kirjoitat tänä keväänä. Millaisin mielin ja miten aiot valmistautua tulevaan koitokseen?

Olen oikeastaan innoissani, että en enää joudu seuraamaan lukujärjestystä, vaan saan itse päättää, mitä opiskelen, miten ja milloin. Pyrin ylläpitämään selkeää rytmiä koko lukuloman ajan ja hyödyntämään jokaisen päivän mahdollisimman tehokkaasti – eli 5.50 herätykset odottavat. Toki lukuloma vaatii tarkkaa aikatauluttamista, koska opiskelun lisäksi valmennan ja olen mukana järjestämässä WorthMorea. Välillä juoksenkin kirjaston, kokouksen ja urheilusalin välillä minuuttiaikataulun kanssa, mutta aikatauluttaminen ei onneksi ole koskaan ollut minulle ongelma.

6. Millaisia elämän eväitä Munkka on antanut sinulle?

Munkka on tarjonnut mahdollisuuden oppia paljon kaikkea, mitä oppikirjoissa ei opeteta. Omalla kohdallani se on erityisesti yt-linjan ansiosta, koska se on mahdollistanut monipuoliset luennot, opintoretket ja projektien suunnittelun, esim. kevään 2019 opintomatkan suunnittelun Strasbourgiin ja Frankfurtiin.

7. Millaisia tulevaisuudensuunnitelmia sinulla on lukion jälkeen?

Lukion jälkeen aion ehdottomasti jatkaa opintoja yliopistossa. Tahdon opiskella kauppakorkeakoulussa, ja erikoistumisalueista eniten kiinnostavat yritysjuridiikka, rahoitus ja johtaminen. Ulkomailla opiskelu ei myöskään ole poissuljettu vaihtoehto.

8. Ketä ihailet? Miksi?

Oikeastaan ei ole vain yhtä henkilöä, jota ihailen. Minulle läheisillä ihmisillä on hyvin erilaisia luonteenpiirteitä. Heissä jokaisessa on oma erityinen piirre, jota ihailen suuresti. Siinä, missä yksi on uskomattoman kunnianhimoinen, toinen on todella empatiakykyinen. Ihailen ihmisiä, joiden kanssa voi keskustella (tai jopa väitellä) aiheesta kuin aiheesta, koska voin oppia heiltä paljon.

9. Missä näet itsesi kymmenen vuoden kuluttua?

Kymmenen vuoden kuluttua näen itseni ehdottomasti mielenkiintoisen työn ja projektien parissa. Tietenkin mielellään ulkomailla. Lontoo, New York, Sydney, Zurich, näitä vaihtoehtoja riittää.

10. Millaisia terveisiä haluat lähettää miljoonille?

I never dreamt of success. I worked for it. –Estée Lauder