Munkkiniemen yhteiskoulun ystävät ry eli Myyry: toimintaa koulun puolesta pian 70 vuotta

Munkkiniemen yhteiskoulu täyttää tänä vuonna 80 vuotta. Tulevana vuonna, vuonna 2019, viettää 70-vuotisjuhliaan puolestaan Munkkiniemen yhteiskoulun ystävät ry eli Myyry.

Myyry aloitti toimintansa naistoimikuntana siis jo vuonna 1949. Yhdistys rekisteröitiin 1976, jolloin siitä tuli Munkkiniemen yhteiskoulun ystävät ry, tuttavallisemmin Myyry. Naistoimikunnan historiaa kuvataan mainiosti Jari Salmisen kirjassa Munkasta maailmalle: Munkkiniemen yhteiskoulun historia 1938-2013, luvussa 2.4 Tukijoukot, sidosryhmät ja yhteistyö kotien kanssa. Naistoimikunnan aktiivisesta alkuvuosien toiminnasta on koululla muistona vieläkin esimerkiksi juhlasalin esirippu.

Myyryn nykyisistä aktiiveista yhdistyksen sihteeri Leena Rantasalo on ollut mukana toiminnassa parin Munkkaa käyneen lapsensa imussa pian parikymmentä vuotta. Munkkiniemen yhteiskoulun kotitalouden opettaja Kaija-Leena Huhdanpää puolestaan on Myyry-yhdysopettaja koululta päin.

Leena kertoo, että maksamalla Myyryn kannatusmaksun 20 euroa, tukee samalla koulun toimintaa:

– Jäsenmaksuista kertyneestä summasta on perinteisesti jaettu oppilaille stipendejä sekä käytetty rahaa oppilaiden yhteiseksi hyväksi. Ajansaatossa Myyry on tarjonnut oppilaille esimerkiksi teatteriesityksiä ja retkiä.

Leena ja Kaija-Leena toteavat, että tänä päivänä Myyry haluaa olla ennen kaikkea aktiivinen toimija Munkassa.

– Esimerkiksi nyt helmikuussa 28.2. koululla on illalla klo 18 alkaen Myyryn järjestämä kaikille avoin tilaisuus, jossa puhuu lastenpsykiatrian erikoislääkäri ja lääketieteen tohtori Jari Sinkkonen. Sinkkonen on lasten ja nuorten psyykkisen kehityksen ja mielenterveyden huippuasiantuntija, ja hän on luennoinut aiheesta lukuisia kertoja monenlaisille yleisöille. Tulossa on varmasti mielenkiintoinen ilta, Kaija-Leena kertoo ja toivottaa kaikki tervetulleiksi tilaisuuteen.

– Toimintaamme saavat tulla kaikki mukaan! Kaipaisimme tällä hetkellä esimerkiksi sutjakasti somessa sukkuloivaa ihmistä, joka ottaisi vaikkapa Facebook-sivumme päivittääkseen, Leena jatkaa.

Ja kuten molemmat tuumaavat, pian alkaa valmistautuminen Myyryn 70-vuotisjuhliin, joihin niihinkin kaivataan aktiivisia ideoijia ja toimijoita:

– Kannattaa muistaa, että Myyry on nimenomaan Munkkiniemen yhteiskoulun ystävät ry, ja ystävien ovi on avoinna aivan kaikille asiasta kiinnostuneille. Voit maksaa kannatusmielessä jäsenmaksun, tulla paikalle 28.2. illalla ja vaikkapa nykäistä meitä hihasta tai tykätä tuliterästä FB-sivustamme – tai tehdä tämän kaiken!

Katso lisää:

www.munkka.fi/myyry

www.facebook.com/munkkiniemenyhteiskoulunystavat

Lisätietoja toiminnasta saat myös Myyry-yhdysopettajalta Kaija-Leena Huhdanpäältä, kaija-leena.huhdanpaa @ munkka.fi

KN