Huuhkajien Sauli Väisänen: ”Eniten hyötyä on ollut sosiaalisista taidoista, siinä Munkka oli Suomen parhaimmistoa yhteisöllisyyden takia!”

Tiesithän, että Suomen juhlitun jalkapallomaajoukkueen, Huuhkajien, Sauli Väisänen on myös munkkalainen! Lue Saulin haastattelu parin vuoden takaa, jolloin Sauli muisteli kouluaikojaan ja pohti suomalaisuutta Suomi 100 -hengessä.

Juttu on julkaistu ensimmäisen kerran koulun kotisivulla 20.11.2017.

***

 

Munkkalaiset maailman pelikentillä: Sauli Väisänen pelaa jalkapalloa Italian Serie A:ssa

 

Olen Sauli Väisänen ja kävin Munkkiniemessä ala- ja yläasteen. Pelaan jalkapalloa ammatikseni maailmalla, tällä hetkellä pelipaikkani on Italia ja Serie A:ssa pelaava SPAL 2013.

Olet vanha munkkalainen vuosilta 2007-2010. Mitä sinulle tulee ensimmäisenä mieleen ajatellessasi vuosiasi Munkkiniemen yhteiskoulussa?

Yhteisö, mahtavia opettajia, joita on ikävä ja monta kaverisuhdetta, jotka kukoistavat! Kyllähän Munkka on hieno ja tiivis yhteisö.

Missä vaiheessa tiesit, että sinusta tulee ammattiurheilija?

Jaa-a, tiesin vasta, kun 18 vuotiaana sain ensimmäisen ammattilaissopimuksen. Mutta ajatukset ammattilaisuuteen alkoivat viimeistään siinä 15 ikävuoden paikkeilla.

Mistä kouluaineesta olet kokenut olevan eniten hyötyä nykyisessä työssäsi?

Tähän on paha vastata. Väitän, että varmaankin ihmisbiologiasta ja fysiikasta. Etenkin biologiassa oppii oman kehon mekanismeja, joita sitten on pystynyt kehittämään. Eniten kuitenkin hyötyä on ollut sosiaalisista taidoista, siinä Munkka oli Suomen parhaimmistoa yhteisöllisyyden takia!

Vietämme Suomi 100 –juhlavuotta. Miten meihin suomalaisiin suhtaudutaan maailman pelikentillä; millainen maine suomalaisurheilijoilla on? Onko suomalaisuudesta ollut itsellesi hyötyä vai haittaa?

Suomalaisurheilija mielletään lähes poikkeuksetta vähemmän lahjakkaaksi, mutta toisaalta työteliäämmäksi ja kuuliaisemmaksi kaveriksi. Ehkä on totta, että keskimäärin suomalaisella sisulla tehdään enemmän töitä. Mutta en tiedä, onko suomalaisuudesta ollut hyötyä tai haittaa, niin paljon maailmalla on urheilijoita ja erilaisia persoonia sekä tapoja.

Jos ajattelet itseäsi yläasteikäisenä koululaisena ja urheilijana, minkä neuvon haluaisit nyt antaa senaikaiselle itsellesi?

Jaa, en tykkää liikaa katsoa asioita taaksepäin, enkä kadu tekojani nuorempana. Vaikken kaikkea tehnytkään oikein, niin en ala itselleni neuvoja antamaan. Tehty mikä tehty! Ehkä laservalolla rehtorin puheen aikana lavalle osoittelu olisi kannattanut jättää väliin…. Noh, muisto sekin!

Kuva: Steindy 12:58, 18 November 2015. UEFA European Under-21 Championship qualification – Austria U-21 vs. Finland national under-21 football team. The photo shows Sauli Väisänen. commons.wikimedia.org/wiki/File:AUT_U-21_vs._FIN_U-21_2015-11-13_(170).jpg

MR & KN