Munkkalaiset maailman pelikentillä: Carl (Calle) Lindbom pelaa koripalloa Liettuassa

Olen Carl (Calle) Lindbom. Olen pelannut koripalloa ammatikseni nyt seitsemän vuotta. Tällä hetkellä pelaan Liettuassa BC Juventus Utenassa.

Kuva: www.basket.fi/@Bin/13711332/Lindbom_Carl-tv-1000.jpeg

 

Olet vanha munkkalainen. Mitä sinulle tulee ensimmäisenä mieleen ajatellessasi vuosiasi Munkkiniemen yhteiskoulussa?

Paljon hyviä muistoja! Ensimmäisenä tulee mieleen hyvät ystävät, joista moniin olen edelleenkin yhteydessä. Kävin MYK:n yläastetta vuosina 2004-2007.

 

Missä vaiheessa tiesit, että sinusta tulee ammattiurheilija?

 

Olen pienestä asti halunnut pelata koripalloa. Tiesin olevani ainakin erittäin lähellä unelmaani pelata koripalloa ammatikseni noin 16 vuotiaana, kun nousin Espoon Hongan miesten harjoitusrinkiin. 

 

Mistä kouluaineesta olet kokenut olevan eniten hyötyä nykyisessä työssäsi?

 

Kyllä varmasti liikunnasta on ollut eniten hyötyä. Munkassa parasta oli se, että liikuntatunnit olivat erittäin monipuolisia ja pääsi kokeilemaan eri lajeja. Olin aina erittäin kilpailuhenkinen missä lajissa tahansa. 

 

Vietämme Suomi 100 -juhlavuotta. Miten meihin suomalaisiin suhtaudutaan maailman pelikentillä? Onko suomalaisuudesta ollut itsellesi hyötyä vai haittaa?

 

Kyllä suomalaisista pidetään, ja en ole ainakaan mihinkään ennakkoluuloihin törmännyt. Koripallollisesti arvostus pitää ansaita, koska Suomi ei vielä ole suuri maa koripallokartalla – vaikka hyvässä kasvussa onkin! 

 

Jos ajattelet itseäsi yläasteikäisenä koululaisena ja urheilijana, minkä neuvon haluaisit nyt antaa senaikaiselle itsellesi?

 

Nauti näistä vuosista ja usko unelmiisi!

Kuva: yle.fi/urheilu/3-9819819

MR & KN