Munkkalainen näytelmäkirjailija: Antti Hietala

Koulun kirjastoon on kerätty kuvia kouluamme käyneistä, sittemmin kaunokirjallisuuden saralla ansioituneista henkilöistä. Munkkalaiskirjailijat edustavat kirjallisuutta laajalla skaalalla runoudesta proosaan, nuortenkirjallisuudesta taide- ja kuvakirjoihin – sekä näytelmiin. Uusin tulokas kirjailijagalleriassamme on nimittäin Antti Hietala (1958):

”Antti Hietala on ollut mukana helsinkiläisen Q-teatterin toiminnassa sen alusta lähtien ja toimii nykyään sen johtajana. Omien näytelmiensä lisäksi hän on sovittanut näyttämölle niin Dostojevskin kuin Alfred Döblininkin teoksia, sekä ohjannut Shakespearen ja Tsehovin näytelmiä. Hietalan näytelmä Ihanat ihmiset sai vuoden 2014 parhaan suomalaisen näytelmän Lea-palkinnon.” www.dramacorner.fi/sv/node/73570

Antti Hietalasta meille kertoi marraskuussa Veli-Pekka Salminen (munkkalainen vuosina 1971-79):

”Hietalan kirjoittamista näytelmistä viimeisin on Mount Everest, sen esityskausi on parhaillaan menossa. Hesarin kritiikissä, jonka oheistan tähän liitteenä, sanotaan Hietalan kirjallista tuotantoa jo mittavaksi. Antti Hietala (matrikkelissa 3999) oli MYK:ssa samoihin aikoihin kuin minäkin, luokkaa tai paria ylempänä. Muistan, että ainakin kerran hänen voimakaskuvaista runoaan esitettiin jossain koulun yhteisessä tilaisuudessa.”

Kiitokset Veli-Pekka Salmiselle ja Antti Hietalalle, jonka vastaus tähän kaikkeen oli: ”Olen tietenkin mielelläni mukana kirjailijagalleriassanne.”

KN