Munkka 80: Alumnipäivän puhuja, nelinkertainen maailmanmestari Oona Kivelä: ”Elämä on Tetristä”

Munkka 80 -juhlaviikko alkoi tiistaina 13.11.2018 Munkan alumnien esiintymisillä. Ensimmäisenä puheenvuoron sai Oona Kivelä, yo 2003 ja nelinkertainen tankotanssin maailmanmestari. Oona kertoi, kuinka hän aloitti työuransa lasten ja nuorten liikunta-alan yrittäjänä, mutta kuinka New Yorkin lennolla nähty juttu lehdessä innosti aivan uuden pariin: tankotanssin. Voimistelutaustaisen urheilijan elämästä viimeiset 10 vuotta ovatkin sittemmin menneet tankotanssin parissa.

Maailmanmestari Oona Kivelän viesti oli, että jokainen meistä voi tehdä elämälleen ja elämässään mitä tahansa: ”Elämä on Tetristä, ja jos putoaville paloille ei tee mitään, ne vain töksähtelevät paikoilleen. Haluatko elää niin?”

Oona innosti meitä siihen, että jokainen saa itse päättää, miten omanelämäntetristä pelaa ja miten palat siihen haluaa järjestää. Elämän tavoite voi olla maailmanmestaruus tai onnellisuus, mutta oma suunta on pidettävä fokuksessa ja siihen on tähdättävä: ”Elämässä voit tehdä ihan mitä sä haluat. Mutta muista, ettet voi olla erilainen, jos elät juuri niin kuin muutkin.”

”Kyseenalaista kaikki, niin sinusta voi tulla mitä vain. Unelmoi, haaveile, kehittele päässäsi skenaarioita. Tavoitteen pitää tuntua sisällä!” Maailmanmestari Kivelä painotti myös sitä, että muiden sanoista ei pidä uhriutua. Muiden sanojen ei pidä antaa vahingoittaa: ”Irrota itsesi: ovet ovat auki!”

Oona Kivelä on innostava esimerkki siitä, miten oma intohimo on vienyt elämässä huimiin saavutuksiin. Hän totesi tyytyväisenä, että urheilun takia mistään ei ole tarvinnut luopua: ”Olen itseni pomo, rakastan treenausta, pyydän apua ja valitsen parhaat neuvot päältä!”

”Olen tehnyt kaiken mitä olen halunnut.”

  

  

  

 

KN