Munkan lukioilta kiinnosti 9.-luokkalaisia

9.-luokkalaiset vanhempineen olivat lähteneet runsaslukuisesti liikkeelle torstaina 12.1. tutustumaan Munkan lukioiltaan. Tutorien luotsaamien koulutalon kiertokäyntien ja yhteisen juhlasaliosuuden jälkeen liikuntahalli täyttyi perinteiseen tapaan kiinnostuneista ja tiedonhaluisista 9.-luokkalaisista.

Myös Munkan alumneja oli paikalla kertomassa omista lukioaikaisista kokemuksistaan. Alumnit Lauri ja Emil korostivat Munkan kuuluisaa yhteishenkeä ja antoivat opettajille kiitosta. Lauri sanoi kaipaavansa välillä TKK:lla lukioaikaisia matematiikan, fysiikan ja kemian opettajiaan. Emilin mielestä ”Munkassa on jokaisella tunnilla innostunut maikka”. Munkasta alumnilaisille olivat jääneet erityisesti mieleen myös ne tapahtumat, jotka oppilaat itse järjestivät, kuten erilaiset naamiais- ja pukeutumispäivät. Myös abiaulan kolmannen vuoden ”hengailut” olivat ikimuistoisia. ”Yleistä pelleilyä hyvässä mielessä. Sellaista hauskaa”, Emil täsmentää.

Tulevat lukiolaiset ovat etsimässä muun muassa sellaista opinahjoa, joka tuntuisi kotoisalta seuraavat kolme vuotta. TYK:ssä peruskoulunsa suorittaneet Sonja, Aino ja Nea kehuvat Munkan koulurakennusta isoksi, hienoksi ja tilavaksi. ”Täytyy olla hyvä yleislukio ja hyvä keskiarvoraja”, tytöt tuumaavat. Erityisiksi kiinnostuksen kohteikseen tytöt mainitsevat musiikin ja ilmaisutaidon.

Katariina, Noora ja Fria Kruununhaasta hakevat lukiota, jossa olisi viihtyisää ja hyvä yhteishenki. Tutut ovat antaneet myönteistä palautetta Munkasta, ja tietysti myös koulun läheisyys on yksi valintakriteeri. Friaa kiinnostaa vaihto-oppilasvuosi ulkomailla, ja alumniyhdistyksen stipendimahdollisuus oli mielenkiintoinen löytö. Tytöt korostavat kansainvälisyyden merkitystä , ja myös Munkan matkakurssit vaikuttavat kiinnostavilta.

Juho, Leevi ja Oskari ovat Munkan peruskoulun 9.-luokkalaisia ja aikovat hakea saman koulun lukioon. Pojat ovat viihtyneet Munkassa: ”Täällä on hyvä henki ja laadukasta opetusta. Täällä kaikki ovat kaikkien kavereita.”

AP

 

IMG_2164 IMG_2170 IMG_2171 IMG_2175
IMG_2176 IMG_2177 IMG_2178 IMG_2180 IMG_2182 IMG_2183 IMG_2184 IMG_2185 IMG_2187 IMG_2188 IMG_2189 IMG_2191 IMG_2193 IMG_2196