Munkan edustajia saksan kielidiplomikoulujen PASCH-päivässä 26.4.2023

Keskiviikkona 26.4. kourallinen lukion saksan opiskelijoita tapasi Helsingin Saksalaisen Koulun (Deutsche Schule) edessä, ja he suuntasivat viettämään kuusituntista PASCH-päivää, johon oli kutsuttu PASCH-koulut ympäri Suomea. PASCH-koulut ovat ympäri maailmaa toimivia oppilaitoksia, joissa saksan kielen opetus on erityisessä asemassa.

Aamupäivällä tutustuimme muiden PASCH-koulujen oppilaisiin ryhmissä erinäisten kieliaktiviteettien muodossa. Ne sijoittuivat ympäri Helsingin keskustaa, esimerkiksi Helsingin saksalaiseen kirjastoon ja Goethe-instituuttiin. Tehtävät kehittivät kielellistä toimimista ja niistä oppi myös saksalaisesta kulttuurista ympäri maailmaa.

Lounaan jälkeen suuntasimme Saksalais-Suomalaiseen Kauppakamariin. Täällä meitä odotti edustajia monesta saksalaisesta yrityksestä kuten Bauhausista, Lidlistä ja DB Schenkeristä. He kertoivat meille yritystensä toiminnasta ja saksan kielen merkityksestä. Päivä oli kokonaisuudessaan onnistunut ja ainutlaatuinen kokemus meille kaikille.

Vielen Dank für diesen prima Tag!

Elsi, Henna, Catarina, Onni ja Oskari