Munkan alumni, valokuvaaja Kari Hakli Munkkiniemen kirjaston vieraana

Munkan alumni, valokuvaaja Kari Hakli täytti torstai-iltana 10.11. vierailullaan Munkkiniemen kirjaston. Munkkiniemessähän on tällä hetkellä esillä kaksi Haklin valokuvanäyttelyä: Munkkiniemen yhteiskoululaisia on esillä Munkkiniemen kirkossa 20.11. asti ja Munkkiniemen kirjastossa on nähtävillä Maisemakuvia Munkasta 28.11. saakka.

Munkkiniemen kirjaston Tuija Lassilan haastatellessa Haklia kuulimme tämän valokuvaajan uran alusta ja siitä, miten kuvaaja maailmaa kameran linssin läpi katselee. Yleisössä oli niin valokuvaajan vanhoja luokkatovereita kuin työkavereita teatterivalokuvaaja-ajalta. Kuten yleisöstä todettiin, teatterissa kuvaajan ja kuvattavan välille syntyy parhaimmillaan omalaatuinen suhde, jossa valokuvaaja tulee usein hyvinkin lähelle, iholle, pysyen toisaalta samalla näkymättömänä.

Arkkitehtuurimuseosta puolestaan todettiin, että Kari Haklin omanalainen tyyli erottuu selkeästi museon valokuvakokoelmien kuvista. Onhan, kuten Tuija Lassila tiivisti, Kari Haklin valokuvaajan ura Helsingin kadonneiden rakennusten kuvaajina vertaansa vailla – se on suoraa jatkumoa toisen kuuluisan Helsinki-kuvaajan, Signe Branderin työlle.

 

 

 

 

 

 

 

KN