Mikko Koskinen

1. Kuka olet ja mistä tulet?

Olen Mikko Koskinen ja olen syntynyt Karkkilassa mutta muutin Helsinkiin vuoden 2015 joulukuussa.

2. Olet ollut Munkassa jo 7. luokalta saakka. Millaista opiskelu Munkassa on ollut?

Munkassa opiskelu on ollut erittäin mukavaa, ja kaikki opettajat ovat mielestäni erittäin hyviä.

3. Nyt opiskelet Munkan lukiossa. Onko lukio-opiskelu yllättänyt jollain tavalla? Miten se poikkeaa yläluokkien ajoista?

Lukiossa opiskelu on ollut yllättävästi helpompaa, kuin luulin. Se, että aineita on kerrallaan vain muutama, tuntuu helpommalta, koska pystyy keskittymään paremmin.

4. Millaisessa toiminnassa olet ollut mukana kouluaikana/koulun ulkopuolella? Kerro joistakin projekteista, joihin olet osallistunut.

Olen ollut mukana SHEDHelsinki-musikaaliprojekteissa vuodesta 2016 asti; samasta vuodesta, kuin se aloitti toimintansa. SHEDHelsinki on kaikille avoin mahdollisuus päästä lavalle esiintymään, vaikka ei osaisikaan laulaa tai tanssia hyvin tai vaikka olisi fyysisesti rajoittunut.

5. Olen kuullut, että olet esiintyjänä Munkka 80 -juhlissa. Kerro roolistasi ja siitä, millainen musikaali on odotettavissa.

Minulla on juhlassa itse asiassa kaksi roolia: esitän sekä Fonzieta Onnen päivistä että suomalaista muusikkoa Hectoria. Kuulemani perusteella juhlista tulee huikeat.

6. Mikä kouluaikojen projekti on jäänyt parhaiten mieleesi? Miksi?

Yläasteella olin mukana I Care -toiminnassa, joka oli erittäin kiintoisaa, ja ymmärsin sen kautta paremmin asioista maailmassa.

7. Mitä harrastat vapaa-aikanasi?

Vapaa-aikani kuluu yleensä kitaran soittamiseen tai perheen ja koiran kanssa, jos siis koulutyöt eivät vie kaikkea aikaa.

8. Millaisia tulevaisuudensuunnitelmia sinulla on? Millaisesta ammatista tai alasta haaveilet?

En vielä ole täysin varma, mitä tulen tekemään isona, mutta opettajan ura tai musiikin parissa toimiminen ovat kiintoisia.

9. Millaiset asiat sinua kiinnostavat?

Musiikki on erittäin lähellä sydäntäni, kuten ovat tieteetkin.

10. Missä näet itsesi 10 vuoden kuluttua?

Kymmenen vuoden päästä olen toivottavasti tekemässä jotakin, mistä nautin – mitä ikinä se silloin on.