Menneen talven Lumia, eli…

Hackathon Granissa 2.-3. marraskuuta 2018!

Neljän lukiolaisen tiimi munkkalaisia osallistui Bridge-verkostoon kuuluvan Kauniaisten lukion GraniWorks-yrityksen järjestämään tapahtumaan, jossa lukiolaisille annettiin tehtäväksi kehittää markkinointisuunnitelma HMD Globalin Nokia-puhelimille. HMD on lisensoinut Nokia-brändin kymmeneksi vuodeksi ja ostanut oikeudet 300 Nokian patenttiin. Yhtiön liikevaihto on 1.8 miljardia euroa ja se myy vuodessa lähes sata miljoonaa puhelinta kehittyviin maihin. Mistään autotallissa toimivasta hikipajasta ei siis ole kyse.  

Nokian brändi on erittäin vahva ja tunnistettu kaikkialla muualla kuin kotikentällä Suomessa ja Euroopassa. Matkapuhelinvalmistuksen myyminen Microsoftille ja epäonninen Lumia-tuoteperhe ovat tahranneet ennen niin arvostetun brändin varsinkin nuorten mielissä. 

Lukiolaiset joutuivatkin haastavan paikan eteen: heillä oli perjantai-ilta ja lauantaiaamu aikaa innovoida nuoria kiinnostava kampanja, jolla Nokian maine palautetaan takaisin huipulle. 

Munkan opiskelijoiden slogan oli: Lippulaivapuhelinten vallankumous. Heidän mukaansa ei kannata korostaa Nokia-puhelinten halpuutta vaan sitä, että kuluttajat saavat pienemmällä hinnalla enemmän ominaisuuksia eli ylivoimaisen hinta-laatusuhteen. Myös Android-käyttöjärjestelmä ja suomalaisuus ovat tärkeitä ominaisuuksia. Aikaa markkinointisuunnitelman pitchaamiseen oli tasan kolme minuuttia. Yhteensä joukkueita kisasi tapahtumassa 13 kappaletta. 

Munkan iskuryhmään kuuluivat: Eeli Aakko, Leevi Vesanen, Elmeri Lindholm ja Oona Karjalainen. Munkan joukkue sijoittui komeasti jaetulle toiselle sijalle!

   

  

PS & SM