”Media – ensimmäinen valtiomahti?” Yt-linja teemapäivillä Lahdessa

Munkan Yhteiskunta- ja talouslinjan vahvistettu 30-henkinen ryhmä vieraili keskiviikkona 9.1.2019 Bridge-yhteistyöverkostoomme kuuluvassa Lahden yhteiskoulussa. Ohjelmassa oli median asemaa ja vallan olemusta ruotiva teemapäivä, joko koostui Media – Ensimmäinen valtiomahti? -seminaarista ja sitä täydentävistä työpajoista. Seminaarin esiintyjiksi ja työpajojen vetäjiksi oli saatu edustava ja monipuolinen joukko alan rautaisia ammattilaisia.

Lukion opintomatkalle lähti mukaan myös muutama 9.-luokan valinnaisen mediataidon opiskelija aistimaan lukio-opiskelun ilmapiiriä. Tässä Vilja Variksen (9E) tunnelmia opintoretkestä:

”Päivästä minulle jäi mieleen todella mielenkiintoiset haastattelut, paneelikeskustelut ja työpajat. Pajoista mielenkiintoisin oli mielestäni tuottaja Milla Bruneaun pitämä paja, jossa hän kertoi elokuvien ja TV-sarjojen tuottamisesta. Hän kertoi myös esimerkiksi sosiaalisen median ja erilaisten ohjelmankatselusovellusten vaikutuksista ohjelmien ostamiselle ja tuottamiselle. 

Teemapäivän aikana oli myös monia todella kiinnostavia haastatteluja, joista parhaiten jäi mieleen YLE:n uutisankkuri Matti Röngän haastattelu, jossa hän puhui esimerkiksi siitä, miten media-ala on muuttunut sinä aikana, kun hän on sillä ollut. Minulle jäi myös mieleen paneelikeskustelu, jossa oli eri median alojen osaajia puhumassa esimerkiksi vihapuheesta ja toimittajan vastuusta. 

Päivä oli kokonaisuutena mahtava, ja järjestelyt toimivat loppupäivästä aamua paremmin.”

  

  

 

SM