Maija Paavonen

1. Kuka olet ja mistä tulet?

Olen Maija Paavonen ysiluokalta ja olen kotoisin Munkkiniemestä.

2. Kuinka kauan olet harrastanut jalkapalloa ja miksi kiinnostuit siitä harrastuksena?

Olen harrastanut jalkapalloa nyt yhdeksän vuotta ja kiinnostuin jalkapallosta, koska veljeni pelasi tuolloin jalkapalloa.

3. Missä seurassa pelaat ja kuinka monta tuntia viikossa harrastat?

Pelaan HJK T04 -edustusjoukkueessa, ja meillä on 4–6 harjoitusta viikossa ja yleensä yksi peli. Yhteensä siitä tulee noin 15 tuntia viikossa. Omatoimisesti käyn lenkeillä ja harjoittelemassa ja muutenkin urheilen paljon vapaa-ajalla.

4. Kuvaile peliviikonloppuasi. Mitä viikonlopun aikana tapahtuu?

Mun kiireinen viikonloppu menee niin, että perjantaina on yleensä vapaapäivä, jolloin saatan käydä itse treenaamassa. Lauantaina on peli, joka kestää 45+45 minuuttia, ja se pelataan isolla kentällä. Pelaan itse keskikentällä, ja se on pelipaikka, jossa yleensä juostaan kentällä eniten. Sunnuntaina meillä on aamulla pienet palauttavat treenit, joissa on vähän pallottelua riippuen siitä, kauanko on pelannut pelissä.

5. Pääkaupunkiseudun urheiluakatemia Urhea on yhteistyöverkosto, joka tukee urheilijoiden päivittäisharjoittelua, auttaa urheilun ja koulutuksen yhdistämisessä sekä tuo valmennuksen asiantuntijapalvelut urheilijan ja valmentajan arkeen. Miten Urheaan kuuluminen näkyy sinun arjessasi?

Olen tehnyt Urhea-sopimuksen koulun kanssa ja saan sen takia käydä oman joukkueeni aamuharjoituksissa kaksi kertaa viikossa.

6. Millaisia tavoitteita sinulla on harrastuksessasi?

Mulla ei ole suurempia tavoitteita. Pelaan jalkapalloa niin pitkälle kuin tykkään ja tuntuu hyvältä pelata. Jalkapallo on kiva harrastus, koska näkee joka päivä kavereita ja saa pelata kavereiden kanssa. Tykkään liikkua ja olla ulkona.

7. Mikä on suurin saavutuksesi urheilukentillä?

Voitimme tänä vuonna Laura Kalmari -turnauksen, joka oli suomenmestaruusturnaus. Pääsimme finaaliin ja voitimme Nurmijärveltä tulleen joukkueen 1–0.

8. Mikä peli on jäänyt parhaiten mieleesi?

Mieleeni jäänyt peli oli vuonna 2016, kun joukkueemme voitti Helsinki Cupin finaalin rangaistuspotkuilla 3–2. Peliaika oli loppunut tilanteeseen 1–1 ja kaikkia jännitti hirveästi. Maalivahtimme torjui vastustajan viimeisen vedon ja teki sitten itse maalin. Samana kesänä veskarimme teki samalla tavalla Ruotsissa finaalissa.

9. Miten ottelu voitetaan? Kuvaile.

Ottelu voitetaan asenteella ja yhdessä muiden pelaajien kanssa. Se joukkue voittaa, joka pelaa joukkueena, haluaa voittaa ja kannustaa muita. Aina pelin jälkeen täytyy pystyä sanomaan, että on antanut kaikkensa.

10. Katso tulevaisuuteen: missä näet itsesi viiden vuoden kuluttua?

Näen itseni viiden vuoden päässä opiskelemassa johonkin omasta mielestäni kiinnostavaan ammattiin. Jos haluan ja tykkään vielä pelata jalkapalloa, olisi hauskaa vielä potkia palloa.