Luonnontiedelinjan ryhmäytymisretki Villa Elfvikissa

Tiistaina 5.9.2023 luonnontiedelinjan 1. ja 2. vlk meni ryhmäytysretkelle Villa Elfvikiin. Siellä me teimme erilaisia ryhmäytymisleikkejä. Ensimmäisenä meidät jaettiin neljään ryhmään. Ensimmäinen ja toinen ryhmä olivat vastakkain ja kolmas ja neljäs ryhmä olivat vastakkain. Sitten oli kysymyksiä, joihin piti vastata vastapäätä olevalle kaverille.

Me teimme sitä noin 10 minuuttia ennen kuin meille jaettiin paperit, joihin piti kerätä nimiä eri kohtiin, joissa oli väittämiä esimerkiksi, omistan koiran tai luen Tiede-lehteä. Siinä pääsi tutustumaan muihin todella hyvin ja sai tietää muiden nimiä.

Sen jälkeen me kävelimme luontotalo Villa Elfvikiin ja siellä meillä oli evästauko. Evästauon jälkeen puolet meistä jäi sisälle ja puolet meni ulos, ja me vaihdoimme tunnin jälkeen.

Ulkona meidät jaettiin neljään ryhmään ja meidän piti kävellä luonnossa ja samaan aikaan yrittää selvittää arvoituksia sekä tehdä erilaisia tehtäviä. Meidän piti myös nauttia luonnossa olemisesta ja sen rauhasta.

Sisällä meidät jaettiin myös neljään ryhmään ja me teimme erilaisia tehtäviä. Ne olivat eri paikoissa taloa ja niissä oli kirjaimia, joista muodostui sanoja. Kun kaikki olivat saaneet kaiken tehtyä, saimme tietää mikä ryhmä oli paras arvoituksissa. Sen jälkeen kaikki olivat vapaita lähtemään kotiin ja koulupäivä päättyi.

Jasper McGrath 1E

 

RiKor