Lukuklaani-hankkeen kirjalahjoitus saapui!

Suomen Kulttuurirahaston rahoittama ja Lastenkirjainstituutin toteuttama Lukuklaani-hanke haluaa edistää nuorten lukemista tukemalla koulujen mahdollisuuksia tarjota mielekästä luettavaa. Hankkeessa jokaiselle Suomen yläkoululle lahjoitetaan kirjapaketti, joka tuo lukijoiden ulottuville 112 kirjan verran uutta ja innostavaa lukemista. Ja tämä paketti saapui Munkkiniemen yhteiskoulun koulukirjastoon tänään!

Kirjapaketeissa on sekä helppolukuisia kirjoja että haastavaa luettavaa. Lähetys sisältää niin selkokirjoja, novelleja ja runoja kuin romaaneja, sarjakuvia ja tietokirjojakin. Kolmen kirjalaatikollisen verran!

”Suomen Kulttuurirahaston toiminnassa lukutaidon kehittämisellä on parin viime vuoden aikana ollut erityisasema ja olemme rahoittaneet useita lukemisen tukemiseen liittyviä hankkeita. Nyt yläkouluihin suunnattu Lukuklaani-hanke on suoraa jatkoa vuosina 2017–2018 ala- ja yhtenäiskoulujen koulukirjastoihin tehtyihin kirjalahjoituksiin. Koulukirjastot on todettu parhaaksi välityskanavaksi, kun pyritään tavoittamaan mahdollisimman monta kouluikäistä ja aivan erityisesti niitä lapsia, joille lukuharrastus muuten jäisi vähäiseksi”, sanoo Kulttuurirahaston puheenjohtaja Jari Sokka.

Munkkalaiset kiittävät kirjoista – ja jatkavat lukemista!

 

 

KN