Lukiolaisten pörssipäivä maanantaina 12. marraskuuta 2018

YT-linjan opiskelijat vierailivat jo perinteeksi muodostuneilla Lukiolaisten pörssipäivillä. Tapahtuman järjestäjänä toimii Pörssisäätiö ja paikkana Fabianinkadulla sijaitseva, porvarillista idylliä huokuva Lars Sonckin suunnittelema Pörssitalo. Mahtava graniittilinna upeine sisäpihoineen edustaa suomalaista jugend-arkkitehtuuria komeimmillaan ja sitä pidetään yleisesti yhtenä arkkitehti Sonckin onnistuneimmista luomuksista.

Tilausuus oli jaettu kolmeen osaan:

Pörssisäätiön toimitusjohtaja Sari Lounasmeri toivotti lukiolaiset tervetulleeksi ja luennoi sijoittamisen merkityksestä sekä kotitalouksien että koko kansantalouden näkökulmasta. 3 miljoonaa suomalaista pelaa rahapelejä säännöllisesti mutta vain 700 000 omistaa osakkeita. Samanaikaisesti 90 miljardia euroa makaa pankkitileillä negatiivista reaalikorkoa tuottaen.

S-pankin päästrategi Lippo Suominen puolestaan perusteli esityksessään, miksi osakesijoittaminen kannattaa aloittaa viipymättä. Suurta romahdusta osakemarkkinoilla on turhaa odottaa, tuloksiin nähden Helsingin pörssin osakkeissa ei ole suuresti ilmaa, varsinkaan lokakuun korjausliikkeen jälkeen. Ja vaikka karhumarkkinat ennen pitkää koittavatkin, ei pitkän sijoitushorisontin omaavilla nuorilla ole syytä synkistelyyn. Indeksien sukeltaminen merkitsee oikeastaan vain alennusmyynnin alkamista.

Viimeisessä osuudessa peliyhtiö Remedyn toimitusjohtaja Tero Virtala kuvaili First North -markkinapaikalle listautuneen yhtiönsä tulevaisuudennäkymiä. Erityisesti Aasiassa kasvava keskiluokka mahdollistaa suuret odotukset peliyhtiöiden kasvulle. Moni nuori löytääkin tulevaisuudessa työpaikan alalta.

Tilaisuuden päätteeksi nautittiin herkullinen välipala Linnanpihalla.

 

 

  

PS & SM