Munkan lukioilta sai 9.-luokkalaiset liikkeelle

Munkan lukion esittelyilta järjestettiin torstaina 9.1. Ilta alkoi perinteiseen tapaan tutorien ohjaamilla kiertokäynneillä, joilla pääsi kurkistamaan eri puolille koulutaloa. Juhlasalitilaisuus käynnistyi räväkästi Munkka House Bandin tulkinnalla Vicky Rostin 80-luvun hittikappaleesta Sata salamaa, jonka jälkeen rehtori Aki Holopainen käytti puheenvuoron ja esitteli lukiokoulutusta ja Munkan lukion erityispiirteitä. Opettajiin ja oppiaineisiin pääsi tarkemmin tutustumaan liikuntahallissa järjestetyillä messuilla.

Liikkeelle olivat lähteneet sekä koulun omat 9.-luokkalaiset että vähän kauempaa tulleet Munkasta kiinnostuneet nuoret. Munkkalaiset Aaro ja Lassi kertoivat olleensa tyytyväisiä kouluun, joka on sopivan etäisyyden päässä kotoa ja jossa on kavereita. Tutussa paikassa olisi hyvä jatkaa opintoja, kun opettajatkin ovat jo käyneet tutuiksi.

Pakilan ja Oulunkylän suunnalta Munkkaan tutustumaan tulleet Emma, Kukka ja Carita mainitsivat kiinnostuksen kohteikseen yhteiskunta- ja talouslinjan. Myös matka- ja liikuntakurssit kiinnostivat tyttöjä. ”Aika siisti koulu”, tytöt kommentoivat. Julius, Niko ja Nuutti olivat tulleet Vantaan Ylästöstä niin ikään yhteiskunta- ja talouslinjasta kyselemään. ”Vaikuttaa kunnon koululta”, pojat tuumasivat.

 

 

 

 

 

 

AP